26. kolo
25.02.2024 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Luka Modrič (© AFP)

Nespokojený Modrič rozdával krásnou trefou úsměvy. Ramos opustil Madrid bez bodů

Hráči Realu Madrid porazili ve 26. kole LaLigy Sevillu 1:0 a upevnili si první příčku v tabulce. Výhra se však pro domácí nerodila snadno. Los Blancos sice v 10. minutě rozvlnili soupeřovu síť po ráně Lucase Vázqueze, videorozhodčí ovšem objevil předchozí faul, a tak byl gól odvolán. Bílý balet se poté v útoku trápil, v 81. minutě jej ale vysvobodil parádní střelou k tyči Luka Modrič.

Chorvatská legenda, jejíž působení v madridském klubu se možná chýlí ke konci, už ovšem nepotěšila Sergia Ramose. Ten v dresu Andalusanů zažil výjimečný duel, neboť šlo o jeho první klání na Santiago Bernabéu po návratu do Španělska.

Soupeření Realu Madrid s Gironou o titul bavilo fanoušky po celém světě. Bílý balet ale navzdory rozsáhlé marodce v posledních třech kolech zvýšil své šance na trofej, jelikož klub z Katalánska nevyhrál třikrát po sobě. Zato Sevilla, která si v posledních sezonách několikrát podmanila Evropskou ligu, nadále strach nevzbuzovala, když válčila v dolní polovině tabulky.

Byli to však Andalusané, kteří jako první výrazně zahrozili. Rychlý protiútok před odkrytou bránou ovšem nedokázal úspěšně zakončit Youssef En Nesyri, jenž nepotvrdil roli kanonýra, když poslal míč vysoko nad bránu. Lépe si na druhé straně vedl Vázquez, který si doběhl do vápna pro přihrávku a obstřelil Orjana Nylanda. Radost mu ovšem překazil videorozhodčí, jenž poukázal na předchozí faul. Pusinky to rozhodilo, a další šance tak přišla až v 39. minutě, kdy se uvolnil Aurélien Tchouaméni a vypálil. Jeho rána se otřela o jednoho z bránících hráčů a skončila v boční síti. Na závěr z úctyhodné vzdálenosti vyslal jedovatý projektil Federico Valverde, tentokrát však zakročil Nyland a vyrazil nad břevno.

Stejně jako v úvodu zápasu, tak i na začátku druhé půle mohli fotbalisté Sevilly udeřit z protiútoku. Přečíslení tři na dva zakončoval Isaac Romero do protipohybu Andrije Lunina, nicméně Ukrajinec pohotově zareagoval a vyrazil míč na roh. Na druhé straně se šikovně uvolnil Rodrygo a jeho obstřel jen těsně minul pravou tyč. Dlouho se schylovalo k tomu, že si týmy rozdělí body, nicméně Carlo Ancelotti v 75. minutě poslal na trávník Modriče. Zkušený záložník se mu po pár minutách odvděčil výstavní trefou k pravé tyči.

Real Madrid zvítězil již ve 20. utkání v sezoně a utekl Barceloně na rozdíl osmi bodů. Další duel čeká lídra 2. března ve Valencii, Sevilla přivítá ten samý den Real Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele