29. kolo
15.03.2024 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Alejandro Remiro (© AFP)

Real Sociedad po bleskově zahraném rohu zastavil stíhací jízdu Cádizu

Cádiz prohrál ve 29. kole LaLigy na stadionu Realu Sociedad 0:2. Domácí si vítězství zajistili ve 28. minutě, kdy po nečekaně rychle zahraném rohovém kopu přiťukl Mikel Oyarzabal efektní patičkou balon Mikelu Merinovi, jenž nekompromisně zavěsil. Baskové se tak udrželi na dostřel elitní čtveřici, Piráti naopak po třízápasové sérii bez porážky přišli o možnost vynořit se ze sestupových vod.

Pryč jsou ty časy, kdy se baskického celku obávaly nejen španělské kluby, ale také mužstva v Lize mistrů. Sociedad sice naposledy vybojoval utrápené vítězství na stadionu předposlední Granady, nadále jej ovšem děsila bilance osmi domácích duelů v řadě bez tříbodového zisku. La Real mohl ukončit tuto sérii proti Cádizu, který nicméně minule překvapil Atlético Madrid a v LaLize vyhrál poprvé od začátku září.

Už v šesté minutě vyslal Oyarzabal dobrou průnikovou přihrávkou do náběhu Sheralda Beckera, toho ale při zakončení vychýlil obránce, a míč tak zamířil těsně vedle vzdálenější tyče. I nadále sice dominoval San Sebastián, další šance ovšem přišly až krátce před půlhodinou hry. Nejdříve dostal mnoho prostoru ve vápně Oyarzabal, jehož zakončení vyrazil Conan Ledesma na roh. Ten však bleskově rozehrál Takefusa Kubo, a nenechal tak prostor pro zformování hostující defenzivy, čehož využil opět Oyarzabal, který přízemní rozehrávku prodloužil na osamoceného Merina, jenž zakončoval do prázdné branky.

Domácí kapitán se následně v závěru poločasu dopustil velkého zaváhání. Stál sice v několikametrovém ofsajdu, milimetrově přesnou přihrávku mu ovšem poslal hostující Rubén Alcaraz, Oyarzabal ale zakončil nepřesně.

Záhy po změně stran zadělal na potíže pro domácí Álex Remiro, který vyrazil balon pouze ke Christianu Kouamému, ten však odkrytou branku přestřelil. V 57. minutě z bezprostřední blízkosti hlavičkoval Merino, pěkný zákrok ale předvedl Ledesma. Navýšení vedení se hosté dočkali v 68. minutě, a to podobným způsobem jako v prvním případě. Po přízemním centru z pravé strany od Braise Méndeze proletěl míč přes Oyarzabala na střídajícího Arsena Zachrajana, jenž pálil do prázdné branky.

Cádiz se tak na vítěznou vlnu nedostal a v Baskicku padl. V příštím kole 29. března jej doma čeká nesmírně důležitý souboj proti Granadě. Sociedad o dva dny později zamíří na trávník Alavésu.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele