22. kolo
27.01.2024 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Álex Remiro (© AFP)

Absencemi zmítaný San Sebastián doma s oblíbeným Vallecanem pouze remizoval

Fotbalisté Realu Sociedad remizovali ve 22. kole LaLigy na domácí půdě s Vallecanem 0:0. Na ztrátu San Sebastiánu měly vliv absence důležitých opor ze základní sestavy včetně Takefusy Kuba, který jako jeden z nejproduktivnějších hráčů světlemodrých reprezentuje Japonsko na Asijském poháru. Rayo naopak využilo této příležitosti a vybojovalo cenný bod. Na vítězství nad Basky v soutěžním utkání však čeká více než devět let.

Baskové uzavírali povedený leden, ve kterém si na konto připsali tři po sobě jdoucí pohárová vítězství korunovaná čtvrtfinálovým triumfem na hřišti Celty Vigo a postupem mezi nejlepší čtyři. Stejného soupeře navíc zdolali o pár dní dříve také v lize, a jedinou kaňkou na podařeném měsíci tak byla prohra v regionálním derby s Bilbaem. Jejich soupeř z hlavního města se takové formě netěšil, měl za sebou jak vyřazení z Copa del Rey, tak jedinou výhru v lize.

I kvůli četným absencím zejména v celku domácích byl rozjezd utkání pozvolný. Ani první střelecký pokus zpoza vápna z kopačky Beňata Turrientese nenadělal Stolemu Dimitrievskimu mnoho starostí. Na další nebezpečnější zakončení si museli diváci počkat až do druhé minuty nastaveného času první půle, kdy z hranice vápna pálil pod břevno Martín Zubimendi, gólman ale jeho pokus vytěsnil nad branku, a jediným zaznamenatelným momentem úvodního poločasu tak zůstalo další zranění, které si přivodil po půlhodině hry Arsen Zacharjan.

Avšak bohužel pro téměř zaplněné ochozy obraz hry se nezměnil ani po výměně stran. San Sebastián dostal v 51. minutě příležitost přímého kopu, ten ale skončil v rukou Dimitrievskiho. Krátce po hodině hry tak sáhnul domácí kouč k oživení, když na hřiště poslal nejproduktivnějšího hráče Basků Mikela Oyarzabala. Po jeho nástupu sice hra nakrátko ožila, ani tak ale nepřišla možnost k rozhodnutí a zápas skončil bez branek.

Povedený měsíc tedy uzavřel Sociedad trochu nečekanou remízou. Jeho dalším soupeřem bude 3. února kometa letošní sezony Girona. Vallecano už 31. ledna změří síly s Atlétikem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele