14. kolo
26.11.2023 16:15 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Ortiz Arias ukazuje červenou kartu Sergiovi Ramosovi (© AFP)

Cesta z jihu na sever se Seville opět nepodařila. K vítězství Sociedadu přispěl brzký vlastní gól

Hráči Realu Sociedad zvládli ve 14. kole LaLigy na vlastní půdě ošemetný souboj se Sevillou a vyhráli 2:1, čímž potvrdili, že se jim proti soupeři z Andalusie dlouhodobě daří. Zmar Rojiblancos odstartoval již ve třetí minutě smolným vlastním gólem Marko Dmitrovič, aby na něj posléze navázal výstavní dalekonosnou ranou Umar Sadiq, který se v dresu královského klubu trefil v probíhající sezoně vůbec poprvé. Na vítězství Basků už nic nezměnila ani hlavička Youssefa En Nesyriho, jenž po hodině hry i s přispěním teče rozvlnil síť.

Sevilla porazila Real Sociedad naposledy před více než dvěma lety a při pohledu na tabulku nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo změnit. Andalusané ovšem disponovali zbraní, se kterou měli domácí celou sezonu problémy. Rojiblancos totiž v tomto ročníku hrozili především ze standardních situací, v jejichž bránění patřili Baskové mezi čtyři nejhorší celky soutěže.

Tato statistika však vzala za své již ve třetí minutě, kdy se k exekuci přímého kopu postavil Ander Barrenetxea a překvapil Dmitroviče. Srbský gólman totiž míč nejprve vyrazil, ale posléze si ho nohou srazil smolně do vlastní klece. O chvíli později se při akci Sadiqa stali obránci Rojiblancos pouhými diváky. Nigerijský útočník předvedl opravdovou parádu, když si zhruba 25 metrů od branky připravil palebnou pozici a krásným dalekonosným projektilem překonal bezmocného Dmitroviče.

Ani po změně stran nic nenapovídalo tomu, že by v San Sebastiánu měla sklapnout Csaplárova past. Pak ale přišla 60. minuta. Na centr ideálních parametrů si naskočil En Nesyri a s přispěním teče Robina Le Normanda dopravil balon na místo určení. Kontaktní gól dodal červenobílým potřebné sebevědomí. Lucas Ocampos se uvolnil na levé straně a přihrávkou do druhé vlny našel nabíhajícího En Nesyriho, tomu však nepřála štěstěna a orazítkoval pouze spojnici. Na druhé straně mohl přidat pojistku Takefusa Kubo, jenže levačkou napálil pouze prostor, kde se pohyboval Dmitrovič. Závěrečný tlak hostujícího celku otupila dvě vyloučení. Pod sprchy musel předčasně odejít za nevybíravý zákrok nohama napřed Sergio Ramos a chvíli po něm i další zkušený obránce Jesús Navas.

Sociedad tak Sevillu opět porazil. V dalším kole jej čeká 2. prosince zápas proti Osasuně, Andalusané se o den později střetnou s Villarrealem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele