10. kolo
21.10.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

David Alaba (© NurPhoto via AFP)

Remízový šlágr v Seville si pro sebe uzmuli obránci. Listinu střelců zaplnili hráči Bílého baletu

Real Madrid remizoval v 10. kole LaLigy se Sevillou 1:1. K vůbec první ligové dělbě bodů Bílého baletu na stadionu andaluského soupeře od roku 2005 výrazně přispěla i bývalá opora Sergio Ramos. Španělský stoper totiž zkraje utkání vystavil do ofsajdu Federica Valverdeho, jehož gól tak nemohl být uznán. Na listinu střelců se poté zapsali dva obránci hostů. David Alaba se ale na rozdíl od Daniho Carvajala prosadil do vlastní branky, a tak diváci na bouřlivém stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána spatřili remízu.

Neochvějným králem začátku sezony španělské nejvyšší soutěže byl Jude Bellingham. Mladý Angličan se stal prvním hráčem Realu Madrid ve 21. století, jenž ve svých premiérových osmi startech v LaLize osmkrát skóroval, díky čemuž Bílý balet hřál v čele tabulky dvoubodový náskok. Rozjezd Sevilly byl vlažnější, přičemž přísnější měřítka splňovaly až výkony z posledního měsíce. S Los Blancos však doma prohrála čtyřikrát v řadě. Další neúspěch mohl odvrátit i Ramos, dřívější dlouholetá opora hostů.

Byl to právě zkušený stoper, který se jako poslední obránce dostatečně vysunul a rozhodčí anuloval branku Realu kvůli postavení mimo hru. Po klíčové práci Bellinghama se dostal k míči Valverde, jenž se prosadil z téměř nulového úhlu, ofsajd byl bohužel pro něj milimetrový. V osmé minutě neplatila ani další trefa Los Blancos, jelikož sudí přerušil hru kvůli faulu. Ve 24. minutě zahrozili domácí. Nejprve na brankové čáře zachraňoval jasný gól Carvajal a na další pokus Rojiblancos reagoval úspěšně Kepa Arrizabalaga. Ramos ještě před poločasovou přestávkou imitoval svého bývalého spoluhráče Carvajala a taktéž zamezil téměř jasné trefě.

Po změně stran si Rodrygo skvěle zpracoval míč v pokutovém území, vyslal razantní přízemní střelu a Orjan Nyland musel vyrazit míč na rohový kop. Velký zvrat nastal v 74. minutě. Arrizabalaga ukázal svou temnou fotbalovou stránku, když si neporadil s poněkud jednoduchým zakončením. Alaba následně smolně nasměroval míč do vlastní sítě. O čtyři minuty později bylo opět vyrovnáno. Carvajal vybojoval pro svůj tým standardní situaci, po které sám skóroval. Ramos poté téměř rozhodl duel nebezpečnou hlavičkou, brankář hostů však částečně napravil svou předešlou hrubku fantastickým zákrokem.

Real Madrid tak teprve podruhé v sezoně ztratil body, když na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán remizoval. V příštím kole se 28. října představí v Barceloně, Sevilla bude hrát tentýž den v Cádizu.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele