27. kolo
02.03.2024 14:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Youssef En Nesyri (© AFP)

Sociedad po pohárovém zklamání selhal v lize s probouzející se Sevillou

Fotbalisté Sevilly vyhráli ve 27. kole LaLigy nad Realem Sociedad 3:2. Domácí začali utkání velice aktivně a krátce po jeho začátku započali cestu k vítězství dvěma góly Youssefa En Nesyriho. Tři body Andalusanům však zařídil až po změně stran Sergio Ramos. Domácí se tak druhou výhrou před vlastním publikem za sebou posunuli v neúplné tabulce už na 14. místo. Baskové naopak v krátké době zaznamenali druhé zklamání, když po vypadnutí z poháru podlehli Rojiblancos po téměř třech letech.

Zlepšené výkony vynesly Sevillu alespoň dočasně mimo sestupové ohrožení. Po sérii čtyř utkání bez porážky ale jeden výkyv přece jen přišel, když nestačila na Real Madrid. Ani tentokrát je nečekal jednoduchý úkol, jelikož na jejich hřiště přijel Sociedad. Baskové sice byli podle tabulkového postavení favoritem, v nabitém kalendáři se jim ovšem příliš nedařilo, o čemž svědčilo i nedávné vypadnutí v semifinále Copa del Rey.

Hned v úvodu zahrozil En Nesyri, avšak jeho pokus těsně minul levou tyč. Na druhé straně zkusil štěstí Arsen Zacharjan, nicméně mladý záložník pouze protáhl domácího brankáře. Zápas nakonec přece jen gólově otevřel marocký útočník ve službách Rojiblancos. Vytáhlý chlapík si našel ve vápně odražený míč a trefil odkrytou bránu. Ten zanedlouho skóroval i ranou z úhlu, a vedení tak navýšil. V samotném závěru prvního dějství po ruce Ramose zahrával penaltu André Silva. Portugalec pokutový kop s přehledem proměnil a vrátil La Real zpět do hry.

Po změně stran čekali fanoušci dlouhou dobu na první ohrožení brány. Více ze hry ale měli domácí fotbalisté, zatímco Baskové se snažili netradičně hrozit z protiútoků. Herní převahu pak klub z Andalusie náležitě využil. V 66. minutě se na střeleckou listinu zapsal i Ramos, jehož hlavička do levého spodního rohu navrátila Seville dvoubrankové vedení. V závěru sice ještě snížil střídající Brais Méndez, nicméně na bodový zisk to tentokrát bleděmodrým nestačilo.

Sevilla tak uspěla a získala důležité vítězství. V příštím kole se 11. března střetne s Almeríí, Baskové svedou o dva dny dříve souboj s Granadou.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele