7. kolo
26.09.2023 19:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Youssef En Nesyri (© AFP)

Sevilla drtivým nástupem přikovala Almeríi ke dnu. V Andalusii se rozdávala gólová radost

Fotbalisté Sevilly rozdrtili v sedmém kole LaLigy před vlastními fanoušky poslední Almeríi 5:1. Los Hispalenses skvěle vykročili za ziskem tří bodů už v úvodu, když v rozmezí necelých dvou minut hned dvakrát udeřili. Po gólové dorážce Youssefa En Nesyriho ukázala šikovnost pohlednou individuální akcí i letní posila z Herthy Dodi Lukébakio. Na trefu Belgičana, jenž se prosadil také ve svém druhém domácím utkání za Andalusany v lize, navázali ve zbytku zápasu suverénní červenobílí ještě dalšími třemi zásahy.

Sevilla po příchodu legendárního Sergia Ramose, jenž tentokrát začínal jen na lavičce, zlepšila svou defenzivní hru a ze tří posledních klání inkasovala pouze jednou. Její forma však stále měla od ideálu hodně daleko, o čemž svědčila jediná výhra od startu sezony, která navíc přišla proti nováčkovi z Las Palmas. Almería na tom ovšem byla ještě hůře, jelikož táhla šňůru šesti duelů v řadě bez vítězství, přičemž hned čtyři z nich prohrála. V tabulce nejvyšší španělské soutěže jí tak patřila poslední příčka.

Už po osmi minutách bylo prakticky rozhodnuto o tom, že si hosté budou muset na posun vzhůru počkat. První úder Sevilly přišel po rohovém kopu, po němž sice nejprve Loïc Badé trefil břevno, jenže z následné dorážky protlačil míč do sítě En Nesyri. Hned vzápětí se z branky radoval i Maročanův útočný kolega Lukébakio, jenž se na levé straně hřiště chopil balonu, předvedl krásný slalom až do pokutového území a razantní střelou pod horní tyč zaznamenal svůj druhý gól po příchodu z Německa. Domácí následně na čas přenechali iniciativu soupeři, k obléhání vápna se vrátili až ve 38. minutě a hned z toho byl třetí zásah. Konkrétně se krásným obstřelem prosadil Suso.

Krátce po výměně stran se z gólu radoval i další mozek sevillské zálohy Erik Lamela. Ten si po rychlém brejku, který skvěle rozjel aktivní Lukébakio, naběhl na přihrávku letící z levé strany, a ačkoliv jeho zakončení postrádalo razanci, míči za čáru pomohl dobíhající bek Edgar González. Přesvědčivě hrající Seville lehce zkomplikoval situaci pokutový kop ze 71. minuty, který umístěnou ranou k levé tyči proměnil Luis Suárez. Kolumbijcův zásah ale žádné heroické vzepětí outsidera nevyvolal, naopak v nastavení dal razítko na triumf svěřenců Josého Luise Mendilibara obránce Kike Salas.

Sevilla tak zápas proti utrápené Almeríi snadno zvládla a získala tři body. Už v pátek ji však nebude čekat vůbec jednoduchý úkol, jelikož se střetne s Barcelonou. Hosté svedou 1. října bitvu s Granadou.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele