5. kolo
17.09.2023 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (© AFP)

Las Palmas vyšel výlet do Sevilly draho. Hosté si po odletu letadla nepohlídali ani Lukebakia

Sevilla si v pátém kole LaLigy připsala první tři body, když na vlastním hřišti porazila Las Palmas 1:0. Souboj celků, které v novém ročníku čekaly na výhru, nabídl množství příležitostí na obou stranách. Aktivně hrající Rojiblancos dlouho deptal skvěle chytající Álvaro Valles, hostující obrana však nakonec neuhlídala Dodiho Lukebakia, jenž se trefil hned při svém prvním startu po příchodu z Berlína. Na týmu z Kanárských ostrovů se dost možná podepsaly i dopravní problémy, jelikož 15 hráčů zmeškalo čas odletu letadla a ke kádru se připojilo až s časovým odstupem.

Fanoušci Sevilly neměli po prvních třech kolech žádný důvod k radosti, jelikož v nich jejich oblíbenci nezaznamenali ani bod. Úsměv na tváři jim ovšem dodala staronová posila a zároveň španělská legenda Sergio Ramos, který dal přednost právě týmu, v němž vyrůstal, před velkými penězi ze Saúdské Arábie či Turecka. Společně s ním přišel do klubu i jeho bývalý parťák z Realu Madrid Mariano. Obě posily měly pomoci nastartovat celek, jenž se topil na posledním místě tabulky. Tentokrát Rojiblancos přivítali Las Palmas, které ale mělo jen o dva body více.

Hosté zahrozili již krátce po úvodním hvizdu, přízemní rána Jonathana Viery však volný prostor na zadní tyči těsně minula. Na příležitost žlutomodrých odpověděli Rojiblancos v šesté minutě, kdy projektil Rafy Mira k tyči vyškrábl Valles na roh. Gólman Las Palmas se v úvodu utkání rozhodně nenudil, neboť si o chvíli později souboj s Mirem zopakoval. Domácí kanonýr ale ani napodruhé Vallese hlavou nepřekonal. Diváci v Seville sledovali ofenzivní duel s množstvím příležitostí. Krátce před uplynutím úvodní půlhodiny byli blízko vedoucí trefě hosté, jenže projektil Munira El Haddadiho prosvištěl pouze vedle pravé šibenice. Skóre se neměnilo ani po tečovaném centru Adriá Pedrosy, který se zastavil o břevno Vallesovy branky.

Sevilla po změně stran držela otěže zápasu ve svých rukou a před hodinou hry mohla odskočit do vedení, pumelici Lucase Ocampose zpoza vápna však skvěle chytající Valles vyrazil. Gólman Las Palmas neinkasoval ani po situaci ze 68. minuty, kdy nadvakrát zneškodnil nebezpečnou ránu Youssefa En Nesyriho. Tlak Sevilly o chvíli později přece jen vyústil ve vedoucí trefu, když hostující brankář hlavičku En Nesyriho vyrazil pouze k nohám Lukabakia, jenž ranou na zadní tyč otevřel skóre. V závěru byli domácí blízko navýšení vedení, ránu Ivana Rakitiče ale Valles zneškodnil a Lukebakio dorážkou pouze rozvlnil boční síť. Hrdinou Rojiblancos se v nastavení stal Marko Dmitrovič, jenž obětavě zneškodnil střelu Javiho Muňoze.

Sevilla tak prolomila hrůzostrašnou sérii a vybojovala první vítězství v letošním ročníku. Další ligový duel sehraje 23. září, kdy se střetne s Osasunou. Klub z Kanárských ostrovů změří o den později síly s Granadou.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele