28. kolo
11.03.2024 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Quique Sánchez Flores (© AFP)

Zběsilý konec odstartovaný Romerem zničil Almeríi sen o prvním ligovém vítězství

Sevilla remizovala ve 28. kole LaLigy s poslední Almeríí 2:2, i když po většinu utkání strádala. Indálicos se dostali před koncem první půle do vedení, které drželi dlouho i díky brankáři Luísi Maximianovi, jenž zde hostuje z Lazia. V závěrečné desetiminutovce ovšem k obratu zavelel Isaac Romero, jehož dvě asistence pomohly otočit utkání ve prospěch Los Hispalenses. Poslední slovo si ale vzali hráči La Uniónu a v nastavení vyrovnali. Přesto nadále čekají na svou první ligovou výhru v letošní sezoně.

Poté, co se Almería v minulé sezoně těsně vyhnula sestupu o pouhý bod, tento ročník už několik týdnů mávala bílou vlajkou. Bylo neuvěřitelné, že Indálicos zůstávali před tímto kolem v lize bez výhry, a přestože v minulých čtyřech zápasech získali třetinu ze svých mizivých devíti bodů, od záchrany je dělila obrovská propast. Na jejich hřiště navíc přijela Sevilla, která za posledních šest duelů prohrála pouze s Realem Madrid.

Hostům trvalo, než se na půdě soupeře aklimatizovali. Mezitím museli fotbalisté Los Hispalenses strpět pár nepříjemných ofenzivních výpadů domácího celku. V 17. minutě spálil obrovskou šanci Youssef En Nesyri, jenž se ocitl sám před brankářem Maximianem, ale ve skluzu přesně netrefil pobídku od svého spoluhráče. Gólman Almeríe se musel nedlouho poté vypořádat i s nebezpečnou hlavičkou Kikeho Salase, která se z výšky snášela do jeho brány.

Ve 35. minutě se uvnitř vápna nachomýtnul do dobré pozice Romero, ale jeho pokus ztroskotal po krásném zákroku Maximiana. Jistota v bráně pomohla hráčům Indálicos k otevření skóre. Ve 38. minutě si po perfektní přihrávce Jonathana Viery uzmul kus slávy pro sebe Adrián Embarba, jenž se prosadil střelou k pravé tyči.

Ve druhé půli si Sevilla dlouhou dobu co do počtu šancí počínala snad ještě hůře. Fotbalisté La Unión si mnohokrát proklestili cestu daleko za polovinu svého soupeře a jen kvůli nepřesné koncovce se skóre nezvyšovalo v jejich prospěch. Los Nervionenses ale i tak nesložili zbraně a devět minut před koncem základní hrací doby snížil po skvělé souhře ranou z voleje Dodi Lukébakio.

V 86. minutě Lucas Ocampos prokázal nejlepší orientaci ve vápně soupeře a po nepříliš pohledné dorážce poslal svůj tým do vedení. V samém závěru stihl ještě Sergio Arribas nacentrovat míč do vápna a Marko Milanovič připravil neřešitelnou situaci pro gólmana Sevilly Orjana Nylanda.

Sevilla tak překvapivě zaváhala a na hřišti Almeríe získala jen bod. Obě mužstva mají na programu další zápas 17. března. Indálicos změří síly s Las Palmas, klub z Andalusie vyzve Celtu Vigo.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele