29. kolo
17.03.2024 16:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Léo Baptistão (© AFP)

Nečekaný úlet na Kanárech. Almería se čtvrtým koučem vypotila první výhru sezony

Almería se ve 29. kole LaLigy konečně dočkala, jelikož triumf 1:0 ze hřiště Las Palmas byl jejím vůbec prvním tříbodovým ziskem v probíhající sezoně. Vítěznou premiéru La Uniónu si tak užil nový trenér Pepe Mel, již čtvrtý kouč na lavičce Rojiblancos v tomto ročníku. Hrdinou dne se stal Léo Baptistao, na jehož zásah ze 14. minuty nedokázal navzdory řadě vyložených šancí na obou stranách nikdo navázat.

Las Palmas začalo ztrácet své kouzlo, které jej zdobilo především v první polovině sezony. Nováček soutěže se herně trápil, což potvrzovalo jen jedno vítězství z posledních sedmi zápasů. Reputaci si však mohl napravit na vlastní půdě proti Almeríi, která na tom byla ještě mnohem hůře. Zatímco domácí se i přes pokles formy stále nacházeli v poklidném středu tabulky, hosté byli bez jediné výhry v letošním ročníku beznadějně poslední.

Právě Almería však ve 14. minutě gólově odšpuntovala utkání. Po perfektně načasovaném náběhu za obranu převzal na křídle míč Largie Ramazani a ve vápně poté našel přízemním centrem Léa Baptistaa. Na druhé straně pronikl do vápna díky spoluhráčově pasu Sandro Ramírez a když už se zvedali fanoušci ze sedadel, vytasil brankář proti obstřelu z úhlu nohu. Stejný aktér zahrával na přelomu půlhodiny hry přímák ze strany, několik hráčů se natahovalo pro gólovou teč, nakonec ale míč prosvištěl kolem zadní tyče. Když pak ve 39. minutě běželi Ramazani a Adrián Embarba sami na brankáře, jako Pat a Mat nahrál jeden druhému nepřesně.

Do druhého dějství naběhl odhodlaný vyrovnat Ramírez, nepohlídal si ale ofsajdové postavení. Chvíli nato málem udeřilo duo zodpovědné za jediný gól utkání, tentokrát ovšem Léo Baptistao nezvládl včas ukočírovat míč. V 58. minutě přečetl zpětnou přihrávku na gólmana hostů Alberto Moleiro, ve zlaté příležitosti se však zalekl vyběhnutého Luíse Maximiana. Indálicos střežili úzké vedení zuby nehty, kolektivní snaha se navzdory tlaku soupeře nakonec ukázala být úspěšnou.

Almería tak využila špatné formy Las Palmas a vůbec poprvé v letošním ročníku získala tři body. Oba celky mají na programu další ligový zápas 30. března. Žlutomodří se utkají s Barcelonou, Rojiblancos změří síly s Osasunou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele