25. kolo
17.02.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Jesús Navas (© AFP)

Sevilla po úspěšném madridském dvojboji odjela z Valencie s jedinou střelou a bodem

Hráči Valencie nepřetavili výraznou herní převahu ve vstřelený gól a v zápase 25. kola LaLigy si připsali remízu 0:0 se Sevillou. Hosté přicestovali na legendární stadion Mestalla se dvěma triumfy v zádech, proti aspirantovi na postup do pohárové Evropy však tentokrát jen bránili a poprvé vypálili až v nastavení druhé půle. Zřejmě největší příležitost ke skórování měl už v prvním dějství Roman Jaremčuk, kterého vychytal gólman Orjan Nyland.

Sevilla se poprvé od května 2023 radovala ze dvou po sobě jdoucích ligových výher, když na skalp Vallecana navázala nečekaným triumfem nad Atlétikem. Ten vystřelil Isaac Romero, novoroční kometa, která v sedmi utkáních nasázela pět gólů. Ani jeho forma ale z hostů favorita neudělala. Valencia totiž na svém stadionu vyhrála v lize třikrát v řadě, byť na druhou stranu domácí vzájemný duel naposledy ovládla v roce 2017.

Netopýři na svého soupeře sice vlétli, ofenzivní převahu však dlouho ke kvalitnímu zakončení nevyužili. Stadionem to tak pořádně zahučelo až v 19. minutě, kdy střelu Jaremčuka na brankové čáře vyrazil Nyland. Ke smutku fanoušků útočného fotbalu to ovšem bylo od obou týmů na dlouhou dobu vše. Až chvíli před odchodem do šaten přišlo menší vzrušení, když si v pokutovém území ostře počínal Romero. Navzdory nesouhlasu tribun ale rozhodčí penaltu nenařídil.

Po pauze se k zajímavému zakončení odhodlal Sergi Canós, jehož pokus mířící do dolního rohu ale zastavil pozorný Nyland. V 51. minutě se norský gólman vyznamenal proti Jaremčukovi, jemuž včasným výběhem zmenšil střelecký úhel. Nyland však byl jediným pozitivem na představení Sevilly, která se prakticky za celý zápas nedostala k jediné zajímavé útočné akci. Ani Valencia v ofenzivě neoslňovala, ale v 84. minutě mohla zápas zlomit ve svůj prospěch. Pokus Petera Gonzáleze z osy hřiště ovšem nezamířil mezi tři tyče.

Rojiblancos tak získali bod a pošesté v řadě neodjeli z Mestally s prázdnou. V příštím kole se představí 25. února na půdě Realu Madrid, Valencia bude hrát o den dříve v Granadě.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele