4. kolo
31.08.2024 17:00 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Raphinha (© AFP)

Barcelona rozdrtila bezmocný Valladolid. Hattrickem se blýskl Brazilec Raphinha

Barcelona si udržela svůj stoprocentní vstup do sezony La Ligy, když porazila nováčka z Valladolidu 7:0. Tímto výsledkem prodloužila svou neporazitelnost ve vzájemných domácích ligových zápasech, která se táhne od listopadu 1997.

Dani Olmo, který při svém debutu za Barcelonu vstřelil vítězný gól, poprvé nastoupil v základní sestavě a v úvodu duelu byl hodně vidět. Po přihrávce Lamineho Yamala na zadní tyč usměrnil Robert Lewandowski míč k Olmovi, ale jeho pokus zblízka orazítkoval tyč. V 10. minutě už byl míč v síti, ale byl máván ofsajd.

O první branku se postaral Raphinha, který s přehledem zakončil poté, co ho za obranou Valladolidu našel vynikajícím pasem Pau Cubarsí. O pouhé čtyři minuty později byla obrana Valladolidu překonána znovu, tentokrát byl strůjcem Yamal, který uvolnil Lewandovského a ten zařídil druhý gól. Svěřenci Hansiho Flicka neměli slitování ani nadále a v nastaveném čase prvního poločasu přidali třetí gól, když se Jules Koundé trefil s pomocí tyče.

Po přestávce už Valladolid mohl jen doufat v milosrdný výsledek, ale Barcelona se i nadále gólově prosazovala. Nejprve Olmo na zadní tyči zahodil vyloženou šanci, poté Yamala vychytal Karl Hein a Lewandowski trefil tyč. Los Blanquivioletas však brzy prohrávali o čtyři branky. Přízemní centr vytvořil v pokutovém území chaos, Lewandowski vybojoval míč na zadní tyči a Raphinha ho poslal do prázdné branky. Brazilec se zanedlouho dočkal hattricku, když se po přihrávce od Yamala prosadil skluzem.

Olmo se nespokojil s pěti góly a podruhé se prosadil, když se prodral obranou Valladolidu a zakroutil míč do protějšího rohu. V závěru se trefil ještě Ferran Torres, který na vzdálenější tyči usměrnil Raphinhův centr. Barcelona tak poslala svým soupeřům z La Ligy zastrašující zprávu. Tu si s radostí nepřečte především Real Madrid, který již ztratil čtyři body.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele