11. kolo
26.10.2024 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Raya (© DENIS DOYLE / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Tři body pro oslabené Rayo přinesl v závěru smolný vlastenec brankáře Sivery

Utkání 11. kola LaLigy mezi Vallecanem a Deportivem Alavés rozhodl vlastní gól hostujícího brankáře Antonia Sivery z 80. minuty. Domácí, kteří od 22. minuty hráli po vyloučení Abdula Mumina o deseti, si tak připsali druhé vítězství z posledních tří utkání a posunuli se na sedmé místo ligové tabulky.

Po jediné prohře v předchozích šesti ligových zápasech vstoupilo do utkání lépe Rayo. Pouze skvělý zákrok Sivery byl důvod, proč Isi Palazón nedokázal skórovat. Nedlouho poté navíc střílel do boční sítě jeho spoluhráč Sergio Camello. Prudkým trestným kopem z dálky poté zakončil úvodní čtvrthodinu Florian Lejeune.

Mužstvo Iňiga Péreze však šlo po 22 minutách do deseti, když videorozhodčí přesvědčil sudího Adriána Cordera Vegu, aby původní žlutou kartu pro Mumina změnil na přímou červenou za zmaření jasné gólové šance. K prvnímu zákroku v zápase po půlhodině hry donutil brankáře Raya Augusta Batallu rutinním pokusem zpoza pokutového území Toni Martínez, když se Alavés snažil využít početní převahu.

Ve snaze ukončit sérii čtyř porážek měl Alavés první jasnou šanci druhého poločasu, Carlos Martín však pálil přímo do Batally. Jeho jmenovec Carlos Vicente však těsně před hodinou hry zmařil ještě větší příležitost, když v souboji jeden na jednoho trefil nohu vybíhající jedničky Raya. I pokusy Martína i Adriho Embarby na obou stranách mířily mimo.

Nicméně Rayo šťastně rozhodlo v 80. minutě, kdy střídající Gerard Gumbau trefil břevno a padající míč se za brankovou čáru odrazil od Siverových zad. Výhra domácí posunula na rozdíl jediného bodu od první šestky. Alavés naopak prohrálo pět zápasů v řadě a El Glorioso se tak nachází jen dva body nad sestupovým pásmem.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele