3. kolo
28.08.2024 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stadion Valladolidu (© AFP)

Souboj nováčků LaLigy nenabídl vítěze ani vstřelený gól

Nepříliš záživné utkání odehrály týmy Valladolidu a Legánes ve třetím kole LaLigy a po remíze 0:0 se rozešly s bodem. Hostující celek mohl nejvíce těšit fakt, že ani ve třetím duelu po návratu do nejvyšší soutěže neokusil chuť porážky.

Od Realu Valladolid, který doma přivítal nováčka soutěže a který se již mohl pochlubit jednou výhrou, se očekávalo, že na svého soupeře vlétne. To se také stalo a brzy si domácí vytvořili příležitost, když nikým nehlídaný Amath Ndiaye z hranice pokutového území vypálil. Od tohoto momentu však tento střet svou kvalitou připomínal spíš druholigovou partii.

Vlažné tempo tohoto střetnutí obzvláště dobře podtrhl Raúl Moro, jehož nepovedený volej z šesti metrů se odrazil od břevna ven. Pouhá jedna střela na branku v prvním poločase ukázala, jak daleko bylo na obou stranách ke gólu, a přestože se zdálo, že po přestávce se situace může jen zlepšit, ani tím si diváci v ochozech nemohli být tak jistí.

Po změně stran se totiž nedočkali o nic zajímavější podívané než před přestávkou. To byl také důvod, proč kouč Valladolidu Paulo Pezzolano provedl po hodině hry hned trojitou změnu, zatímco jeho protějšek Borja Jiménez se pokusil okysličit výkon svého týmu dvěma střídáními. Ani jedna z těchto úprav však neměla kýžený efekt a houževnaté obrany na obou stranách nadále pokrývaly všechny útočné výpady.

Téměř zázrakem se jednomu z Pezzolanových náhradníků podařilo vytvořit si v závěru šanci, ale z dvanácti metrů hlavičkoval vedle. V tu chvíli začalo vycházet více a více najevo, že už se osud zápasu nepřechýlí ani na jednu stranu, a ačkoliv se domácí ještě pokusili na poslední chvíli rozhodnout, tato myšlenka se také potvrdila.

Pro Valladolid to možná bude pocit dvou ztracených bodů a tento zápas bude považovat za promarněnou příležitost. Vítězství by pro něj bylo devátým z posledních 12 soutěžních zápasů na Estadio José Zorrilla, takže bod rozhodně více vyhovuje hostům, kteří zůstávají po třech zápasech při svém návratu do nejvyšší soutěže neporaženi.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele