11. kolo
26.10.2024 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Villarrealu (© Octavio Passos / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Žlutá ponorka veze tři body z Valladolidu a stoupá tabulkou vzhůru

Real Valladolid prohrál v 11. kole La Ligy s Villarrealem 1:2 a již třetí domácí porážkou v řadě si značně zkomplikoval naděje na záchranu. Ve formě hrající Mamadou Sylla zareagoval na jednogólovou ztrátu z prvního dějství, když vyrovnal utkání z penalty. Přímo se podílel na třech gólech v posledních dvou duelech, v závěru ale vrátil hostům vedení žolík Ayoze Pérez.

Valladolid, který byl pozitivně naladěn poté, co v minulém kole ukončil sérii tří porážek v řadě vítězstvím 3:2 na hřišti Alavésu, začal utkání dobře. V úvodu cítili domácí křivdu, když se jim zdálo, že po hře rukou Raúla Albiona měla být nařízena penalta. Přes veškerý počáteční tlak Valladolidu však šli do vedení hosté, když se po špatné přihrávce Kika Femeníy prosadil Thierno Barry. Ten v pokutovém území vyskočil nejvýše a hlavou vstřelil svůj třetí gól v sezoně.

Domácí však brzy mohli prohrávat o dvě branky, Karl Hein se ale proti Nicolasi Pépému zaskvěl skvělým zákrokem. Druhý poločas přinesl podobný obraz hry. Barry nejdříve střílel nad břevno, Álex Baena následně trefil tyč.

Jen o chvíli později mohli hosté litovat nevyužitých příležitostí, když Logan Costa po chybě v koncentraci fauloval v pokutovém území Mamadoua Syllu. Útočník Valladolidu následně z pokutového kopu srovnal skóre. Tento vyrovnávací gól Villarreal probudil, a tak ožil a snažil se opět získat vedení.

Blízko k okamžité odpovědi byl střídající Pape Gueye, který donutil Heina k chytrému zákroku, stav utkání se ale neměnil. Rozhodující okamžik však nakonec přišel něco málo přes pět minut před koncem, kdy domácí nedbali na předchozí varovné signály hlavička Ayoze Péreze rozhodla o zřech bodech pro žlutou ponorku.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele