základní skupiny - skupina F
05.11.2008 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Steaua Bukurešť 2:0

Lyon si na domácí půdě poradil s rumunskou Steauou a připisuje si za vítězství 2:0 důležité tři body do tabulky skupiny F.

Utkání bylo ze začátku velmi vyrovnané, hosté měli dokonce v 8. minutě první šanci, kdy po centru Nicolity hlavičkoval Kapetanos. S jeho pokusem si však Lloris bez větších problémů poradil.

O pět minut později se poprvé v utkání výrazně projevil Karim Benzema, který střelou na vzdálenější tyč pozdravil gólmana Zapatu. Obě strany se snažily hrát rychlý fotbal, ale na úkor přesnějších přihrávek.

Po půlhodině hry svítilo na tabuli stále skóre 0:0, s čímž nebyli moc spokojeni domácí fandové. Lyon si zápas hodně ztěžoval, jelikož jeho hráči ztráceli až příliš často míč, nedařilo se jim si přesně přihrát a dostat soupeře pod souvislejší tlak.

I přesto se však minutu před koncem první půle dočkali vedení. K zahrání přímého kopu se nemohl postavit nikdo jiný než Brazilec Juninho a trefil se přesně tam, kam chtěl – 1:0. To byla také poslední vážnější situace v první půli, a tak Lyon mohl jít do kabin o trochu spokojenější.

Do druhého poločasu nastoupili hosté s jednou změnou, Székelyho nahradil Semedo. Na začátku druhé půle se snažili hosté prosadit přes obranu domácích a to zejména přes levou stranu, kde operoval Tiago Gomes.

V 53. minutě měl šanci Ederson, jeho střela poté, co obránci vyhlavičkovali z brankové čáry hlavičku Keity, však letěla vysoko nad branku Steauy. Fotbalisté rumunského celku se snažili postupně se prokousávat dopředu a vytvářet si šance i ze standardních situací. V 68. minutě měl šanci Ogararu, ale ani jeho technická střela se neujala.

V 73. minutě přenesl skvěle hru Delgado a z hranice vápna střílel Kim Källström, stejně jako většina jeho předchůdců však velmi nepřesně. Když už to opět vypadalo, že se už nic nestane, vstřelili domácí druhou branku.

Po přihrávce Delgada napřáhl Antony Reveillere a trefil se přesně. Lyon si tak připsal tři body a o skóre předstihl v tabulce Bayern, který je momentálně druhý.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasná výhra olympique, 3:0

Reagovat
Tomtaf

9:5

Reagovat
smazaný uživatel

18:7

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Alf da Gama

Lyon by měl potvrdit roli favorita a výhrou se přiblíží k postupu. 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak,tak Lyon vyhraje 3:1 třeba

Reagovat
smazaný uživatel

3:0, domáci si zastrielajú

Reagovat
smazaný uživatel

5:3 (Benzema 5 - Goian,2 Petre)

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0(benzema-2,fred)

Reagovat
smazaný uživatel

tak Juninho to tam uklidil jak jinak než z přímáku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele