základní skupiny - skupina H, 5. kolo
23.11.2011 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Plzeň vyhrála v Borisově a přiblížila se postupu do EL

Viktoria Plzeň to zvládla a z Minsku si veze veledůležité vítězství 0:1. Hrdinou zápasu se stal Marek Bakoš, jenž obstaral jedinou branku utkání. Viktoriáni ale měli spoustu dalších šancí, jenže je nevyužili. Český mistr si výhrou zřejmě zajistil přezimování v pohárech!

Plzenští začali v Minsku hodně aktivně a vlastně už ve druhé minutě mohli jít do vedení. Pilař z nadějné pozice mířil k tyči, ale Gutar jeho pokus vyrazil, následně se nedostal k dorážce Bakoš. Největší nebezpečí ze strany domácích hrozilo od brazilského tvůrce hry Bressana, ten si za celý první poločas připsal několik zajímavých střeleckých pokusů ze střední vzdálenosti, ve všech případech ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Plzeň byla aktivnější a na branku Gutora se valil jeden útok za druhým. Po centru Rajtorala hlavičkoval doprostřed branky Bakoš a ránu Petržely musel likvidovat Gutor. Brankář BATE stál na dobrém místě i při dalším rohovém kopu, kdy na zadní tyči hlavičkoval Ševinský.

Akce Viktorie přibývali, po dalším centru propadl míč až k Bakošovi, který ale přestřelil! Ve 34. minutě předvedli domácí další z řady protiútoků, střílel Bressan, ale opět vedle. Snaha Plzeňských se nakonec vyplatila, tři minuty před koncem poločasu zatáhl Petržela míč až před branku, kde přihrál na malé vápno volnému Bakošovi, jehož úloha byla snadná - Plzeň vedla v Minsku nad Borisovem 0:1. Skóre se ale ještě mohlo změnit, BATE mělo solidní příležitost, Skavyche na poslední chvíli zneutralizoval Bystroň, když se mu položil do střely!

Také po změně stran Viktoria dominovala, Rajtoral z úhlu vyprášil Gutarovi rukavice a Bakoš z otočky mířil těsně vedle. Mezitím měli svěřenci trenéra Vrby i štěstí, to když Bordačevův centr orazítkoval břevno! Výsledek 0:1 samozřejmě vůbec nic neznamenal, Plzeň chtěla vstřelit pojistku a byla velmi blízko, akce podobná jako při první brance, Petržela ale místo přihrávky zvolil zakončení a Gutor se překonat nenechal. Velkou tutovku měl i Daniel Kolář, Jiráček ho krásně vysunul, jenže reprezentační záložník sám před Gutorem selhal. BATE si v podstatě větší šanci nevytvořilo, v závěru hrozilo nebezpečnými centry, ale Plzeň výsledek uhájila a na 99,9 % si zahraje Evropskou ligu.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (363)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele