předkola - 3. předkolo - mistrovská část - 1. zápasy
27.07.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Plzeň díky Pilařově trefě vyhrála v Trondheimu

Viktoria Plzeň vstoupila i do třetího předkola Ligy mistrů skvěle. Za nebojácný výkon proti Rosenborgu Trondheim si dokonce do domácí odvety odnáší jednogólový náskok, který ji zajistil v první půli reprezentant Václav Pilař.

Ještě než se fotbalisté z hlavního města piva stačili po poloprázdném stadionu Lerkendal rozhlédnout, musel trenér Vrba řešit nepříjemnou komplikaci. Brankářská jednička Pavlík totiž po jednom ze střetů v pokutovém území nebyla schopna pokračovat a do branky tak musel Daněk.

Plzeňské to však na psychice nijak nepoznamenalo, naopak jako první měli na svědomí výraznější příležitost. Ve třiadvacáté minutě se ve středu pole zmocnil míče Petržela a krásnou ránou jen těsně minul pravou tyč Örlundovy branky.

Střela pražského rodáka ale byla jen předzvěstí 33. minuty. To se k centru do šestnáctky od levé postranní lajny dostal Jiráček, našel Bakoše, jemuž se podařilo sklepnout volnému Václavu Pilařovi, jehož zakončení si našlo cestu až do sítě a nečekaně tak zahřálo hlouček fanoušků Viktorie v sektoru hostí.

Domácí se na odpověď zmohli tři minuty před odchodem do šaten. Po Dorsinově centru se k hlavičce dostal volný Svensson, naštěstí pro české fotbalové vyslance ale jeho pokus Daňkovu svatyni minul. První šance Rosenborgu hosty probudila natolik, že se ještě jednou v první půli pokusili udeřit, nicméně proti Petržělově projektilu pod břevno se domácí gólman vytáhl.

Do druhé půle uspokojená Plzeň vstoupila poněkud ospaleji a mohla za to poprvé zaplatit v 57. minutě. Po Pricově zatáhnutí míče až do velkého vápna a předávce na Svenssona se otevřel prostor ke střele Skjelbredovi, jenomže mladý norský záložník své poslední vystoupení v dresu Rosenborgu gólem neozdobil.

Ačkoliv se domácí závěrem utkání nadechovali k náporu, vidět byla stále více Plzeň. Čtvrthodiny před koncem mohl být za svou aktivitu odměněn Petržela, jenomže ze střední vzdálenosti minul. O deset minut později pak hlavou minul i Jiráček.

A když v 89. minutě Wangberg po rohovém kopu jen posunul míč vedle plzeňské branky, mohly na Lerkendalu začít poloviční plzeňské oslavy, neboť Viktoria ještě musí postup stvrdit příští týden v domácí odvetě.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (688)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele