základní skupiny - skupina D, 4. kolo
25.11.2020 21:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Ryan Gravenberch (© AFP)

Ajax s Midtjyllandem nezaváhal a stále má reálnou šanci na postup do osmifinále

Ajax potvrdil úlohu favorita proti dánskému Midtjyllandu a i podruhé ho dokázal porazit, hlavně díky skvělému začátku druhého poločasu zvítězil 3:1. V tabulce se udržel na druhé pozici se sedmi body a na vedoucí Liverpool momentálně ztrácí dva body. Naopak outsider skupiny D po čtvrté porážce v řadě přišel o teoretickou naději na třetí místo, neboť po senzačním úspěchu Atalanty na ní ztrácí nedostižných sedm bodů.

Hosté by byli ještě ve hře, pokud by v Amsterdamu neprohráli, nebo italský rival na stadionu Anfield nezískal s vítězem Ligy mistrů tři body, ovšem takhle budou ve dvou zbývajících duelech bojovat jen o čest. Svěřenci trenéra Erika ten Haga začali podle předpokladů aktivně a do první větší možnosti se dostali po necelých deseti odehraných minutách. Balón se totiž šťastně odrazil ke zcela volnému Traoremu, jenž z pěti metrů trestuhodně pálil příliš vysoko.

Vzápětí napřáhl z dvaceti metrů Labyad, ale jeho přízemní pokus nebyl přesný ani razantní, gólman Hansen si s ním proto celkem hladce poradil. Přesně po odehrané čtvrthodině se stejný hráč zjevil v další nadějné příležitosti, jenomže ani tentokráte nezvolil nejlepší zakončení a Hansen míč vyrazil. Největší šance úvodního dějství byla k vidění ve 27. minutě a ocitl se v ní velmi aktivní Traore.

Teprve devatenáctiletý forvard z Burkiny Faso napřáhl z hranice šestnáctky a svou kroucenou ranou orazítkoval břevno. Neuběhlo ani šedesát sekund a Traore opět provětral defenzívu Midtjyllandu, tentokráte z bezprostřední blízkosti mířil o kousek nad horní tyčku. Pak se až do konce první půle nic zásadního nepřihodilo, nizozemský mistr rozhodl o svém úspěchu během úvodních čtyř minut druhého dějství, kdy se prosadil hned dvakrát.

Gólový účet úterního zápasu otevřel Ryan Gravenberch, jenž zkusil štěstí z dvaadvaceti metrů a nádherným projektilem překonal marně se natahujícího Hansena, balón se poté odrazil od spodního okraje břevna do sítě. Ve 49. minutě obdržel Noussair Mazraoui přesně načasovanou kolmici do běhu od Tadiče a z první nekompromisně zamířil k bližší konstrukci - 2:0. AFC se mohlo definitivně uklidnit v 66. minutě.

Třetí pojistku přidal David Neres, který po dobré práci Traoreho vystřelil z osmnácti metrů a nádherně se trefil do levého spodního růžku. Hosté se dočkali alespoň čestného zásahu čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jelikož Mazraoui ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil Awera Mabila. Ruský rozhodčí Karasev okamžitě nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil právě faulován hráč. Ten mířil k levé tyči, a i když si brankář Onana na míč sáhl, tak inkasované brance již nezabránil.

V nastaveném čase neudržel nervy na uzdě Erik Sviatčenko a ve vyložené brankové možnosti podrazil unikajícího Traoreho, za což obdržel přímou červenou kartu. K následnému přímému volnému kopu se postavil Tadič a snažil se trefit do bližší šibenice, nicméně Hansen vynikajícím zákrokem jednoruč odvrátil balón na rohový kop.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
KingMaster13

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
afc ajax

3:0

Reagovat
tlaci

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
AjaxFans

3-0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
AjaxFans

Kua hoši,takové šance se dávají

Reagovat
afc ajax

Nne to nevadí, takto je to dobré aspoň si ich nevšímajú ' velkokluby'

Reagovat
DieFohlenBMG

Tadič 2 áčka během 2 minut Gravenberch nádherná rána

Reagovat
AjaxFans

Ty voe,tak 5 červených jeden den

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele