základní skupiny - skupina D, 3. kolo
03.11.2020 21:00 CET
1 : 2
(1:2)
Stadión:
MCH Arena, Herning

Reportáž

Ajax byl nakonec kompletní, po tuhém boji zdolal Midtjylland o jednu branku

Ajax se před důležitým úterním zápasem na půdě dánského Midtjyllandu měl obejít bez několika důležitých opor kvůli možné nákaze koronavirem, ovšem tato spekulace se nakonec nepotvrdila. Mezi tři tyče se postavila tradiční kamerunská stálice André Onana, nechyběl ani klíčový ofenzivní klenot Dušan Tadić či osmnáctiletý záložník Ryan Gravenberch. AFCA hlavně díky fantastické úvodní čtvrthodině poprvé zvítězilo po výsledku 2:1.

Mírný favorit tohoto střetnutí tedy zaznamenal nesmírně důležitý tříbodový zisk a navázal na skvělou formu, se čtyřmi body se posunul na druhé místo skupiny D o skóre před italskou Atatalntu a pět bodů za suverénní Liverpool. Domácí celek sice poprvé skóroval, ale v tabulce je beznadějně poslední čtvrtý s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 1:8, jeho naděje na účast v jarní fázi evropských pohárů se tak výrazně snížila.

Svěřenci trenéra Erika ten Haaga začali s velkým odhodláním a okamžitě po úvodním výkopu skórovali. V 1. minutě se totiž prosadil Brazilec Antony, který po nabídce Promese a skvělé práci Dušana Tadiče obdržel přihrávku do volného prostoru. Míč sice nesměřoval přímo na něj, ale dvacetiletý Brazilec si dokázal poradit a z deseti metrů překonal pozdě reagujícího gólmana Andersena přízemním pokusem.

Neuběhlo ani dvanáct minut a nizozemský mistr vedl už o dvě trefy. Po nepřímém volném kopu na hranici brankového území přistrčil Promes balón Tadičovi a ten ho nekompromisně napálil k bližší konstrukci, jeho přesnou ránu nedokázala odvrátit ani početná hradba těl seřazená na brankové čáře. Midtjylland se však v žádném případě nevzdal a o šest minut později vykřesal naději na bodový zisk.

Anders Dreyer převzal míč od Cajusteho, navedl si ho do pokutového území protivníka a poté levačkou nechytatelně zavěsil k přední tyči, Onana se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ve 21. minutě mohl stejný hráč dokonce srovnat stav, jenomže tentokráte jeho technický pokus vytáhl famózní Onana na rohový kop. Za další tři minuty se ve stoprocentní gólové možnosti zjevil Sisto a naprosto selhal, neboť osamocen z deseti metrů trestuhodně mířil příliš vysoko.

Pětadvacetiletý křídelník nebyl úspěšný ani krátce po odehrané půlhodině, jelikož tvrdý projektil z hranice pokutového území vyrazil Onana před sebe a pak hostujícímu strážci pomohli spoluhráči. Ajax si po změně stran hlídal těsný náskok a přesně v polovině závěrečné půle podruhé rozvlnil síť Antony, ovšem jeho trefa neplatila po zásahu VAR kvůli těsnému ofsajdu. V nastaveném čase si Onana brilantně poradil s přímým volným kopem střídajícího Evandera a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
KingMaster13

1:3

Reagovat
afc ajax

Keďže polovica nášho týmu je off tak hocijaká výhra ma cenu Zlata.

Reagovat
Ranoth

co mali nejaku spolocnu party ?

Reagovat
AjaxFans

Jen grupen sex

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Bastaron

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Šílený, letošní sezóna je prostě nelegulérní.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Seydou Doumbia

1-2

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Špilmachr

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Uff tak tohle Ajaxu nezávidím..je fakt hloupost nemít možnost posunout si termín o týden např..hlavně že bude zase repre pauza..

Reagovat
smazaný uživatel

Za ty příšerné ofenzivní výsledky si nic jiného nezaslouží

Reagovat
hromdopolice

Reagovat
Greny

To už si dělá UEFA srandu ne ? Oni hrají regulérně v plné palbe

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
jáá

Už je to fakt komedie....

Reagovat
Čekám na brejk

Má k tomu někdo informace, proč nakonec hrát můžou? Hledal jsem na internetu i na stránkách UEFY v komentovaném přenosu zápasu, ale nic jsem nenašel.

Reagovat
Greny

Také jsem hledal a také jsem nic nenalezl

Reagovat
ratusek

taky jsem hledal a nic

Reagovat
smazaný uživatel

Ptal jsem se kamarada z Amsterdamu a taky tomu nerozumi. Psal ze v sobotu hrala zakladni jedenactka v Eredivise a pred timto zapasem bylo nekolik z nich testovano pozitivne, cili pocitali s nasazenim nekolikera nahradniku. No a pak stejne vsichni hrali...

Reagovat
hromdopolice

Špína prostě, komu chceme pomůžem, komu nechceme nemůžem. U Ajaxu jsem psal už i k prvnímu článku o jejich nakažení, že se to zamete pod koberec. A dneska každýmu z českých týmů kvůli tomu chybí půlka kádru

Reagovat
fabec1222

Tak mám 1X @2.05, tak makáme

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to budeš mít těžký...asi si nečekal plnou palbu

Reagovat
fabec1222

Škoda no Ale naštěstí ostatní tikety vyšli

Reagovat
jáá

0:2 bylo hezký, ale po těch šancích Midtjyllandu to mohlo být fakt jinak.

Reagovat
NataženýTříslo

Je hezké sledovat tu objektivitu. Pokud jsme nestranní, mohlo to být jinak. Když jsme stranní, tak jsou útočící hráči (Slavia, Sparta) kopyta.

Reagovat
veikko

Tak Midtjylland to bude mít na takových 85 % za 0 ve skupině. Mají sice pár zajímavých hráčů - Paulinho, Cajuste, Onyeka, Dreyer, Evander, ale když v základu hrajou úplné lopaty jako Mabil nebo Kaba, tak s tím se v LM uspět nedá. Jak Mabil, tak Kaba mají své přednosti, ale produktivní jsou asi jako kdyby Lukáš Třešňák zchromnul na obě nohy.

Reagovat
naheCZ

Ta malá domů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele