základní skupiny - skupina E, 4. kolo
07.11.2023 21:00 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Naděje Celtiku neobživly ani v Madridu, Atlétiku na první místo pomohl rychlý gól a přesilovka

Atlético Madrid zvládlo důležitý zápas čtvrtého kola skupinové fáze Ligy mistrů, když v rámci skupiny E porazilo na vlastní půdě Celtic 6:0. Los Colchoneros odstartovali utkání fantasticky, jelikož už v šesté minutě vsítil gól Antoine Griezmann. Španělskému celku poté obrovským způsobem pomohl hostující Daizen Maeda, jenž ve 23. minutě viděl za tvrdý šlapák červenou kartu. Domácí dokázali přesilovku využít ještě k dalším pěti trefám a s osmi získanými body se posunuli na první příčku v tabulce. Klub se čtyřlístkem ve znaku naopak zůstal na chvostu čtyřčlenného pelotonu a jeho naděje na postup se dostaly do roviny teorie.

Hráči Atlétika se na velmi důležitý duel ve skupinové fázi se Celtikem nenaladili ideálně, když o víkendu padli v LaLize s nováčkem soutěže Las Palmas 1:2, čímž zároveň přerušili devítizápasovou sérii bez porážky. Nepříjemnou ztrátu však museli rychle hodit za hlavu, jelikož skupina E byla nesmírně vyrovnaná a Los Colchoneros potřebovali nutně zvítězit. To stejné se dalo říci i o Skotech, kteří sice byli s pouhým jedním bodem poslední, výhrou v Madridu se ale do boje o postup mohli vrátit.

Utkání ovšem hosté nezačali vůbec dobře a už v šesté minutě poprvé inkasovali. Z hranice velkého vápna vystřelil po zemi placírkou Griezmann a s pomocí mírné teče bránících hráčů umístil balon přesně k pravé tyči. Další obrovská nepříjemnost pro skotský celek přišla ve 23. minutě, kdy po zásahu videorozhodčího uviděl červenou kartu za ošklivý šlapák Maeda. Atléti byli díky početní převaze do konce prvního poločasu jasně dominantní na míči, což v jeho závěru přetavili ve druhý gól, který vstřelil ve skluzu z dorážky Álvaro Morata.

Domácí ani po změně stran neubrali nohu z plynu a nadále na oslabené Kelty tlačili. Velkou příležitost měl 10 minut po startu druhé půle José María Giménez, jenž však hlavičkou orazítkoval pouze břevno. Jen o chvíli později ale ochozy na Estadio Metropolitano znovu slavily, když v pokutovém území poslal akrobaticky míč k levé tyči opět Griezmann. Gólová show ovšem nekončila, po hodině hry totiž krásnou obalovačkou na zadní tyč zvyšoval střídající Samuel Lino, na kterého v závěru navázali ještě vymetenou šibenicí Morata a lehkou dorážkou Saúl Ňíguez.

Atlético tak velmi důležitý domácí zápas zvládlo a ziskem tří bodů zůstalo na postupových pozicích. V následujícím kole se 28. listopadu střetne s Feyenoordem, Celtic změří ve stejný den síly s Laziem.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (8)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
ACSeRw!n

1:0

Reagovat
Spezza89

2:0

Reagovat
Salfovic

Pěkně ty propalestinský mrdky rozjebali na sračku

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Phillipinho

Griezmann je fakt jeden z nejlepsich hracu v cely Evrope

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele