základní skupiny - skupina F, 4. kolo
07.11.2023 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Niclas Füllkrug (© AFP)

Unavené Straky třetího giganta v řadě neokradly. BVB nakročilo k postupu ze skupiny smrti

Borussia Dortmund porazila ve čtvrtém kole skupiny F Ligy mistrů na vlastní půdě Newcastle 2:0. Domácí celek působil ve svém 150. zápase v milionářské soutěži od úvodu živějším dojmem, což zhruba v polovině první půle přetavil ve vedoucí gól Niclas Füllkrug. Jeho čtvrtá soutěžní branka v této sezoně nakonec přinesla důležité vítězství, jež posunulo tým z Vestfálska minimálně do večerního zápasu PSG do čela tabulky. Straky, které do Německa přicestovaly bez řady opor, se po dvou skalpech anglických velkoklubů musely smířit s porážkou, čímž si zkomplikovaly boj o osmifinále.

Průběh pravděpodobně nejsilněji obsazené skupiny ze všech se pro Newcastle naposledy značně zkomplikoval. V prvním vzájemném střetnutí s Dortmundem si totiž vylámal zuby na skvělém Gregoru Kobelovi, kterému několikrát pomohlo i štěstí, a Straky rázem spadly na třetí příčku. Na případnou odplatu se anglický celek naladil skvěle, když nejprve v poháru zdolal United a poté v domácí soutěži porazil i Arsenal. BVB naopak vybouchlo v nejsledovanějším utkání Bundesligy a od Bayernu schytalo debakl 0:4.

Černožlutí ve snaze odčinit tento výsledek nastoupili na ostrovního soupeře velmi aktivně a od úvodních minut se pohybovali především na poslední třetině hřiště. Ze vzniklého tlaku zhruba po 10 minutách vyplynulo zakončení Füllkruga, jeho razantní pokus do středu brány ovšem pohotově vykryl Nick Pope. O něco složitější práci měl hostující gólman chvíli poté, avšak ani Karim Adeyemi jej neprostřelil. Strakám ale první dvě varování očividně nestačila a krátce před odehranou půlhodinou už Pope lovil míč ze sítě. Po krkolomné kombinaci se balon hluboko uvnitř vápna objevil u Marcela Sabitzera, jenž oslovil nabíhajícího Füllkruga a ten se z pozice velmi blízko bráně nemýlil.

Také po změně stran to byla Borussia, jež si vypracovala první gólovou příležitost. Julian Brandt si před vápnem navedl míč na pravačku a nebezpečně vypálil, Pope ovšem předvedl další skvělý zákrok. Pak se o slovo konečně přihlásil také Newcastle, Joelinton ale milimetrově přesný centr Kierana Trippiera poslal hlavou trestuhodně mimo. Zhruba po hodině diváci viděli další díl souboje Brandt versus Pope a jako vítěz z něj po Němcově střele k tyči opět vyšel brankář hostů. Napotřetí už ale přece jen slavil domácí křídelník. Angličané ve snaze dosáhnout na vyrovnání nechali vzadu pouze jednoho hráče, čehož Brandt dokonale využil. Potáhl míč přes půlku hřiště a v 79. minutě zakončením ke vzdálenější tyči pojistil vítězství Borussie.

Hráči Dortmundu se tak fanouškům omluvili za výbuch s Bayernem tím nejlepším možným způsobem. V příštím kole se 28. listopadu představí na hřišti AC Milán, Newcastle se tentýž den představí v Paříži.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (18)

Přidat komentář
Elmas

4:2

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
ACSeRw!n

3:2

Reagovat
netopier

1:2

Reagovat
Spezza89

1:3

Reagovat
Shevchenko

Hezky tu Saúdskou Arábii rozebrali

Reagovat
Mass

Dokonce má Newcastle stejný dresy jako Saudskej nároďák

Reagovat
kissak

neviděl jsem ale dobrý

Reagovat
andrew96

Forza Milan!

Reagovat
Salfovic

Už dal gól.

Reagovat
ACSeRw!n

Adeyemi

Reagovat
Pony Slaystation

Dortmund válec, k ničemu je nepustil

Reagovat
Gurjewitsch

Reagovat
Martin9719

BVB! Výhra za všechny prachy!

Reagovat
Müllered

Farmářská liga zase dostala.

Reagovat
Salfovic

Tady hledejme důvod.

Osm hráčů anglické národnosti začalo utkání Ligy mistrů Borussia Dortmund - Newcastle United v základní sestavě hostujícího celku. Jedná se o nejvyšší číslo od roku 1997.

Reagovat
kissak

Taky jsem koukal, jak jsme si zahráli na skoro anglickej tým, to bylo asi jediný včera sympatický.

Jinak zápas jsem neviděl

Reagovat
Werkrider

Hezky Dortmund.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele