základní skupiny - skupina G, 3. kolo
25.10.2023 21:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Manuel Akanji (vpravo) (© AFP)

Umělka hvězdám City komplikovala život poločas. Odpor Bernu definitivně zlomila až penalta

Manchester City zůstal i po třetím duelu skupiny G bezchybný, když dokázal zvítězit na půdě Young Boys 3:1. Švýcarský celek odolával náletům svěřenců Pepa Guardioly celý první poločas. Ihned po změně stran však začaly padat góly, když se jako první prosadil Manuel Akanji. Domácí sice našli síly na vyrovnání, po hodině hry se však chopil posledního slova Erling Haaland, jenž úspěšně proměnil pokutový kop a vůbec poprvé se v letošním ročníku prosadil. Zatímco Citizens zůstávají bez jediné ztráty první, Švýcaři budou muset až do konce skupin bojovat o třetí příčku.

Na modré straně Manchesteru byl po prohře s Arsenalem opět důvod k radosti. Citizens totiž v Premier League porazili doma Brighton a kvůli ztrátě Gunners se znovu dostali do čela tabulky. I skupinovou fázi měli svěřenci Guardioly skvěle rozjetou, jelikož v úvodních dvou kolech dvakrát vyhráli, přičemž naposledy vyzráli na silné Lipsko. Proti domácím Young Boys byli hosté opět obrovským favoritem, tým z Bernu totiž dosud posbíral pouze jeden bod.

Od úvodních minut se hrálo především na polovině domácích. Hned v šesté minutě se na úrovni penalty dostal k zakončení Matheus Nunes, branku ale značně přestřelil. Haaland o sobě dal poprvé vědět v 24. minutě utkání, pěkným zákrokem se ale blýskl Anthony Racioppi. O chvíli později se ještě ve větší příležitosti objevil Jérémy Doku, znovu se ale vyznamenal domácí gólman. Jedinou šanci, ke které se tým z Bernu dostal v úvodním dějství, nevyužil ve 38. minutě Sandro Lauper po horším zpracování a následném zákroku Nathana Akého. Do konce poločasu se ještě tým z Manchesteru dostal do několika nebezpečných situací, do šaten šli ale fotbalisté za smírného stavu.

Hned od začátku druhé půle City na nic nečekalo a vlétlo na svého soupeře. V 48. minutě se dostal po zásahu domácího brankáře k míči Akanji a z jednoduché pozice poprvé rozvlnil síť v tomto utkání. Švýcarský celek to ale nepoložilo a naopak se dokázal prosadit čtyři minuty po obdržené brance. Meschack Elia dokázal po krásné přihrávce přelobovat Edersona a Stadion Wankdorf tak explodoval radostí. V 67. minutě si po faulu Mohameda Camary postavil Haaland balon na penaltový puntík a i přesto, že si gólman na míč sáhl, mohli The Sky Blues slavit druhý přesný zásah v zápase. Norský kanonýr pohřbil šance domácího celku na srovnání svou druhou trefou po přesné střele k pravé tyči v 86. minutě.

Citizens tak v Bernu nezaváhali a odvezli si domů další tři body. V následujícím kole si to oba celky rozdají opět mezi sebou, jelikož na 7. listopadu je naplánovaná odveta v Anglii.

Autor: Livesport.cz / Miroslav Prášek

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
Kinky7

v poklidu 0:3

Reagovat
Elmas

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele