základní skupiny - skupina E, 3. kolo
25.10.2023 21:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Atléti byli ve Skotsku rádi za odvrácení porážky. Nápor Celtiku pomohl zmírnit Morata

Celtic remizoval v utkání třetího kola skupiny E Ligy mistrů před vlastními fanoušky s favorizovaným Atlétikem 2:2. Skotský celek v utkání sice dvakrát vedl, přesto však nedokázal dovést zápas do vítězného konce. Doplatil především na zpackaný vstup do druhé půle, kdy na konečný stav upravil hlavou Álvaro Morata, který se v letošním ročníku nejprestižnější soutěže prosadil už potřetí. Mužstvo z Glasgow v závěru navíc nedokázalo využít krátkou přesilovku po vyloučení Rodriga de Paula.

Pro skotského mistra, který se po prohře v úvodních zápasech ve skupině dostal do bodu, z něhož už není návratu, nastal v Lize mistrů kritický čas. V předešlém kole svěřenci Brendana Rodgerse podlehli Laziu 1:2, když inkasovali rozhodující gól v 95. minutě, a v tabulce tak byli na posledním místě. Na půdu Celtiku tentokrát přijelo Atlético Madrid, které také potřebovalo body jako sůl. Boj o dvě postupové pozice byl totiž mezi třemi týmy velmi těsný. Atléti však byli velmi dobře naladěni, jelikož táhli šňůru šesti výher v řadě.

Týmu z Glasgow se povedl vstup do zápasu a hned z první šance otevřel skóre. Ve čtvrté minutě si Kjógo Furuhaši rychle narazil míč s Mattem O’Rileym, po sklepnutí zůstal japonský útočník sám před Janem Oblakem, který již nic nezmohl s perfektně umístěnou střelou ke vzdálenější tyči. O chvíli později se málem modročervení radovali z vyrovnání, jenže po skvělém náběhu na levé straně za obranu vyslal Antoine Griezmann projektil pouze do boční sítě. Ve 25. minutě se Indiáni dočkali srovnání stavu utkání. Greg Taylor nešetrně poslal ve vápně k zemi Nahuela Molinu a následnou penaltu nadvakrát proměnil Griezmann. Hráči Celtiku se záhy vrátili zpět do vedení, Daizen Maeda našel přihrávkou skrz šestnáctku Luise Palmu a ten bombou z pravé strany ke vzdálenější tyči překonal slovinského gólmana. Před přestávkou stihlo Atlético opět srovnat krok, jenže Axel Witsel vstřelil branku z ofsajdu.

Indiáni se druhého regulérního gólu nakonec dočkali záhy po změně stran, v 53. minutě Marcos Llorente vyslal z pravé strany centr, který Morata krásnou rybičkou usměrnil do sítě. O šest minut později španělský útočník téměř dokonal obrat ve skóre, jenže Joe Hart projektil ze střední vzdálenosti vyrazil do zámezí. Madridský klub si další příležitost na otočení průběhu utkání přichystal 13 minut před koncem, Ángel Correa se elegantně uvolnil a následný projektil argentinského záložníka pohotově Hart zneškodnil. V 82. minutě ovšem šance na vítězství Atlétika pohasly, jelikož musel po druhé žluté kartě předčasně do sprch de Paul.

Celtic tak doma dokázal uhrát první bod, díky kterému trochu zamíchal kartami ve skupině E. Oba celky se spolu znovu utkají 7. listopadu, kdy se odehraje odvetný duel na hřišti Atlétika.

Autor: Livesport.cz / Michal Novotný

Komentáře (4)

Přidat komentář
Kmonda7

Pravděpodobná sestava Atlétika nedává smysl. Autor článku, když už něco takového tvoří, tak by mít znalosti v daném tématu. Atlétiko nastoupí určitě 3-5-2. Kde na pozici LKO mají pouze 2 zdravé hráče, Samuel Lino a Javi Galán, takže někdo z nich určitě nastoupí.

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
oli9
Reagovat
ratusek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele