základní skupiny - skupina E, 6. kolo
13.12.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Luis Palma (© AFP)

Celtic zakončil účast v pohárech důstojně. Vítězství nad Feyenoordem klíčilo po penaltě Palmy

Celtic vyhrál v šestém kole skupiny E Ligy mistrů nad Feyenoordem 2:1. Doposud výsledkově upozaděný skotský celek našlápl k zisku tří bodů ve 33. minutě, kdy Luis Palma proměnil pokutový kop. Rotterdamští sice v závěru vyrovnali, v nastavení ovšem udeřil Gustaf Lagerbielke. Na celkovém umístění v tabulce však úspěch Keltů nic nezměnil, jelikož tým z Nizozemska měl účast v jarní části Evropské ligy jistou už před výkopem. Český záložník Ondřej Lingr strávil celý zápas na lavičce náhradníků.

Domácí mančaft byl jedním z velkých zklamání skupinové fáze, když ze všech pěti kol ani jednou nevyhrál, přičemž se s ziskem pouhého bodu nacházel na dnu tabulky. S jistotou tak přišel i o případný posun do Evropské ligy, kam se naopak dostal jeho soupeř z Rotterdamu. Nizozemci navíc s přehledem ovládli první vzájemný zápas, na což chtěli navázat i v odvetě. Pokud však mohl být tým z Glasgow na něco pyšný, tak to byly duely na domácí půdě, kde za celý kalendářní rok 2023 prohrál pouze jednou.

Rotterdamští nastoupili do utkání ve viditelně lepší formě a defenzivní val skotského mistra zažíval na začátku těžké chvíle. Ty ale přestál a byl to právě Celtic, jenž měl v 17. minutě úvodní velkou příležitost, a to konkrétně prostřednictvím svého nejnebezpečnějšího hráče, Kyoga Furuhashiho.

O pět minut později se jako první radoval Santiago Giménez, který po skvělé individuální akci rozvlnil síť, jeho gólu ale předcházel ofsajd. Zkratkovité jednání poté předvedl Ramiz Zerrouki, jenž ve 31. minutě složil svého soupeře už v pokutovém území a nabídnutou penaltu zužitkoval Palma.

Posledně jmenovaný hráč o sobě dal vědět i po výměně stran. Ve 49. minutě skvěle zamířil do levého dolního rohu branky Justina Bijlowa, ten ale střelce zastínil pohotovým zákrokem. Holanďanům se nedala upřít snaha, nicméně jejich ofenzivní počínání branku nepřineslo.

Dostatečně gólově saturováni se zdáli být i Skoti, kteří se před více než 56 tisíci diváky zatáhli do obrany. To ale nebyl příliš promyšlený tah, jelikož tým z Rotterdamu nepřestával útočit. V 82. minutě tak neměl větší problém s vyrovnáním Yankuba Minteh. Tým z Glasgow si nechal závěrečný dovětek v pohárové Evropě do nastaveného času, kdy hlavičkou rozhodl Lagerbielke.

Celtic tak potvrdil domácí sílu a v posledním utkání získal čestné tři body. Feyenoord nyní bude upírat svůj zrak k 18. prosinci, kdy je na programu los play off.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele