základní skupiny - skupina E, 2. kolo
04.10.2023 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Momentka z utkání Celtic - Lazio (© AFP)

Lazio se stává expertem na last minute góly. Brankáře zastoupil v roli střelce Pedro

Hráči Lazia vyhráli ve druhém kole skupiny E Ligy mistrů na půdě Celtiku 2:1. Naději na utnutí nelichotivé série dal skotskému celku, který na domácí vítězství v milionářské soutěži čeká od sezony 2013/2014, gólem ve 12. minutě Kjógo Furuhaši. Biancocelesti však dokázali ještě před pauzou zásluhou Matíase Vecina srovnat a v nastavení druhé půle rozhodl o zisku tří bodů pro Římany Pedro.

Nesporným hrdinou Lazia se v otevíracím klání proti Atlétiku Madrid stal Ivan Provedel, který se v závěrečném nastavení stal teprve druhým gólmanem v historii soutěže, jemuž se podařilo skórovat ze hry. Celtic prožil velmi úspěšný měsíc září, během nějž pouze jednou klopýtl, a to při porážce na půdě Feyenoordu. V Rotterdamu navíc The Hoops kvůli červeným kartám ztratili dva hráče, připraven ovšem byl Matt O’Riley, jenž se prosadil ve třech posledních ligových zápasech.

Zelenobílí vstoupili do utkání velmi aktivně a už ve 12. minutě byli odměněni úvodní brankou. O tu se po krásné kombinaci středem hřiště postaral Furuhaši, kterého do skvělé pozice pro zakončení dostal přihrávkou O’Riley. Lazio dokázalo odpovědět standardní situací. Ve 29. minutě vznikl po rohovém kopu ve vápně Celtiku závar, v němž se nejlépe zorientoval Vecino a po potvrzení od brankové technologie se mohl jít radovat.

První zajímavá situace druhého dějství se odehrála před brankou Římanů. Domácí rozehráli volný přímý kop nakrátko a Reo Hatate utaženou ranou k pravé tyči pěkně protáhl gólmana Provedela. Jinak se po změně stran diváci mnoha vzrušujících momentů nedočkali. Oba celky se sice dokázaly dostávat do zakončení, tomu ale většinou scházela potřebná kvalita. V 81. minutě rozvlnil síť střídající Luis Palma. Jeho spoluhráč ho ale jemnou tečí vystavil do ofsajdu, a gól tak platit nemohl. Nakonec to bylo Lazio, které bralo plný počet bodů. V nastaveném čase se totiž po náběhu na zadní tyč prosadil hlavou Pedro.

Celtic tak na úspěchy ze vzájemných duelů sezony 2019/2020 nenavázal a nezískal ani bod. V příštím kole 25. října přivítá Atlético Madrid, Lazio se tentýž den představí v Rotterdamu proti Feyenoordu.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (4)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

0:2

Reagovat
Dalibor Sladky

1:2

Reagovat
Seydou Doumbia

přesně

Reagovat
Shevchenko

Lazio mrdá ligu a válí v Evropě? this is my sen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele