základní skupiny - skupina G, 6. kolo
13.12.2023 18:45 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Oscar Bobb (© AFP)

Hamilton snově rozjel kariéru v dospělém fotbale, k dokonalé bilanci Citizens přispěli mladíci

Hráči Manchesteru City nezaváhali ani v šestém kole Ligy mistrů a po vítězství 3:2 na půdě CZ Bělehrad opanovali skupinu G s bilancí šesti výher. Duel, který už neměl žádný vliv na umístění obou celků, střelecky otevřel při svém vůbec prvním soutěžním startu za A-tým Citizens mladý Micah Hamilton. Na výhře se poté gólově podílel také jen o čtyři měsíce starší Oscar Bobb, jenž na hrotu útoku důstojně nahradil krajana Erlinga Haalanda. Mužstvo Pepa Guardioly ovládlo skupinu Ligy mistrů již posedmé v řadě, v milionářské soutěži navíc nepoznalo přemožitele již 19 zápasů. Zato Crvena zvezda další prohrou jen podtrhla nepovedené vystoupení srbských klubů v pohárové Evropě.

Skupina G dospěla do závěrečného kola, ve kterém už nebylo moc o co hrát. CZ Bělehrad měl stejně jako v předchozích dvou případech ve skupinové fázi jistotu poslední příčky. Své tažení tak chtěl zakončit alespoň s úctou. To se mu mohlo i přes roli papírového outsidera povést, jelikož Citizens se nenacházeli v ideálním rozpoložení. O víkendu sice dokázali prolomit sérii čtyř ligových ztrát v řadě, zvítězili však pouze 2:1 proti nováčkovi Premier League z Lutonu, který v duelu dokonce chvíli vedl.

I obměněná sestava týmu z modré strany Manchesteru vzbuzovala respekt, v úvodu ovšem sílu ukazovala jen ve statistice držení míče. První větší vzrušení přinesl až v 19. minutě Hamilton a bylo hned gólové. Perfektní individuální akci zakončil zblízka a propálil vše, co mu stálo na bližší tyči v cestě.

Domácí mohli vyrovnat po střele teprve 17letého Kosty Nedeljkoviće, ta ovšem letěla jen těsně nad spojnicí brány City. První pokus na Stefana Ortegu, byť ne nijak nebezpečný, si za Crvenou zvezdu připsal českým fanouškům dobře známý Peter Olayinka. V závěru první půle Citizens mohli přidat druhý gól, neobsazený Bobb na míč ale těsně nedosáhl.

Jediný úspěšný střelec prvního poločasu Hamilton zkoušel štěstí i v úvodu druhé půle, tentokrát si ovšem nesrovnal mířidla a pálil vedle. Perfektní reflexy následně ukázal Ortega jak proti voleji Cherifa Ndiayeho, tak i po ráně ze střední vzdálenosti exsparťana Guélora Kangy.

Záblesk fotbalového umění předvedl v 62. minutě další mladík v dresu City Bobb, přičemž skvostnou individuální akci zdárně zakončil a navýšil vedení hostů. Smůlu si pak vybral střídající Jovan Mijatović, když snížení ztráty Srbů zabránila levá tyčka. To In-Beom Hwang byl k radosti domácích fanoušků úspěšný, z pokutového kopu ale vrátil Citizens dvougólové vedení Kalvin Phillips. V závěru utkání ještě zdramatizoval Aleksandar Katai, na prohře Crvene zvezdy už to ovšem nic nezměnilo.

Manchester City tak i poslední zápas ve skupině vyhrál, čímž ovládl tabulku bez ztráty kytičky. Nyní se budou jeho zraky zaměřovat na 18. prosince, kdy se uskuteční los.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele