základní skupiny - skupina D, 3. kolo
24.10.2023 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hakan Calhanoglu (© AFP)

Inter udělal mílový krok k postupu. Býkům ze Salzburgu nestačil ani gól talentovaného Izraelce

Hráči Interu potvrdili papírové předpoklady, když na domácí půdě porazili ve třetím kole skupiny D Ligy mistrů Salzburg 2:1. Úvodní branku si připsal v 19. minutě Alexis Sánchez, pro kterého se jednalo o první zásah po návratu do milánského velkoklubu. Red Bull sice dokázal v 57. minutě srovnat zásluhou izraelské vycházející hvězdy Oscara Gloukha, o osudu utkání ovšem rozhodl jen pár momentů poté z penaltového puntíku Hakan Calhanoglu. Nerazzurri tak stále zůstávají v letošní skupinové fázi neporaženi.

Rakouský hegemon v minulém kole nenavázal na cenný skalp Benfiky a vyhořel na vlastní půdě s Realem Sociedad. Úkolem defenzivy hostů bylo především vypořádat se s Lautarem Martínezem. Argentinskému snajprovi však v posledních týdnech zdárně sekundoval Marcus Thuram, autor vítězné trefy z předchozího klání s lisabonskými Orly.

Francouzský reprezentant ovšem zůstal pouze na lavičce, a tak jako první zahrozil rakouský outsider, prudká střela Gloukha zevnitř šestnáctky ale mířila jen do připraveného Yanna Sommera. Hráči Salzburgu si drželi herní převahu, ta jim však nebyla moc platná, když se na konci úvodní dvacetiminutovky po perfektní kombinaci zjevil sám před brankářem Sánchez a svým zakončením poslal Nerazzurri do vedení. Po necelé půlhodině se do vlastní brány málem trefil Amar Dedič, chybělo pár centimetrů a vedení domácích mohlo být dvougólové. Další šance pak ke smůle Interu zhatil zvednutý praporek pomezního rozhodčího pro ofsajdové postavení.

V první velké příležitosti druhé půle selhala letní posila Carlos Augusto. Na druhé straně hřiště se naopak po vydařené akci dostal k zakončení Gloukh, jenž nasměroval balon nechytatelně do pravé šibenice. Hned v 64. minutě ale zbytečně fauloval v pokutovém území Lucas Gourna-Douath. K nařízené penaltě se postavil Calhanoglu a s přehledem vrátil Interu vedení. Ani druhou šanci poté nevyužil Augusto, když z těžké pozice mířil hlavou pouze do rukavic brankáře hostí. Finální tečku za duelem mohl přinést Martínez, gól v jeho jubilejním 250. utkání za Inter mu ale sebral v samotném závěru zásah VAR.

Měsíc říjen tak na postupové příčce zakončí Inter, který získal všechny body. Týmy si vzájemné střetnutí zopakují 8. listopadu v salzburské Red Bull Areně.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
Dalibor Sladky

asi nie je o čom

Reagovat
snuff24

Ale bylo

Reagovat
Interista_4ever

FORZA INTER SEMPRE!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele