základní skupiny - skupina G, 4. kolo
07.11.2023 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Kanonáda Citizens vedla k dosažení milníku. Razítko na postup do osmifinále dodal Haaland

Fotbalisté Manchesteru City porazili ve čtvrtém kole skupiny G Ligy mistrů Young Boys 3:0 a s předstihem si zajistili účast v jarní fázi. Hlavním strůjcem pohodlného vítězství byl dvougólový Erling Haaland, jenž svými zásahy zároveň pomohl k tomu, že jeho klub vstřelil v historii milionářské soutěže už 250 branek. Rozjetá mašina z Manchesteru však byla týmem, kterému se to povedlo vůbec nejrychleji, když na to potřeboval pouhých 119 zápasů.

Manchester City ovládal skupinu bez ztráty bodu a s přehledem kráčel k postupu z prvního místa. Na odvetný duel s Young Boys, které na konci října porazil 3:1, se naladil fantastickým vítězstvím v Premier League, kde o víkendu rozstřílel Bournemouth 6:1. Pepa Guardiolu potěšil především Jérémy Doku, jenž kromě jedné trefy zaznamenal čtyři asistence. Švýcaři sice byli jasným outsiderem zápasu, i přesto však chtěli zabojovat alespoň o bod, jelikož stále usilovali o třetí příčku.

Už v šesté minutě se domácí ocitli v nebezpečné situaci. Rico Lewis se dostal do obrovské šance a pouze díky skvělému zastoupení brankáře Lorisem Benitem musel odložit gólovou radost. O chvíli později už Anthony Racciopi pomoc nepotřeboval a vyznamenal se dvěma skvělými zákroky. Nejdříve proti volnému přímému kopu Kylea Walkera a poté zneškodnil dorážku Phila Fodena z naprosté blízkosti. Zanedlouho se už ale Citizens dočkali. Stejně jako v minulém zápase se z pokutového kopu prosadil Haaland. V nastavení první půle napravil své počínání Foden a ranou na zadní tyč z pravé strany malého vápna přidal druhý přesný zásah City.

Tým z Manchesteru na nic nečekal a hned v úvodu druhého dějství mohl slavit třetí branku, která byla zároveň druhou přesnou trefou Haalanda v utkání. Norský kanonýr vyslal krásnou střelu z hranice velkého vápna k pravé tyči, proti níž se hostující gólman jen marně natahoval. Hosté na rozdíl od předešlého vzájemného střetnutí nedokázali anglického giganta potrápit a jejich výkonu rozhodně nepomohlo ani vyloučení Sandra Laupera z 53. minuty po druhé žluté kartě. Úřadující vítěz Ligy mistrů mohl ještě několikrát navýšit své vedení, při řešení nebezpečných situací však světlemodří nebyli dostatečně přesní.

Manchester tak žádné překvapení nedopustil a doma si dokráčel pro tři body. Oba celky sehrají utkání dalšího kola 28. listopadu. Citizens změří síly s Lipskem, Young Boys čeká klíčový duel o třetí místo s Bělehradem.

Autor: Livesport.cz / Miroslav Prášek

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

5:0

Reagovat
Bastaron

4:0

Reagovat
ACSeRw!n

5:1

Reagovat
fsada

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele