základní skupiny - skupina G, 1. kolo
19.09.2023 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Julián Álvarez (© AFP)

Střelecká salva Citizens kýžený efekt dlouho nenesla, favorita po pauze vysvobodil Álvarez

Manchester City si úvodní duel skupiny G Ligy mistrů proti Crvene zvezdě zprvu nečekaně zkomplikoval, nakonec jej však dokázal zvrátit na svou stranu a zvítězil 3:1. Vedoucí tým Premier League sice ještě do přestávky nastřádal 22 střeleckých pokusů, což bylo nejvíc v rámci úvodních dějství zápasů milionářské soutěže, přesto kvůli přesné trefě Osmana Bukariho prohrával. Zlomit odpor houževnatého soupeře se tak domácím podařilo až po změně stran, kdy nejprve rychle vyrovnal Julián Álvarez a stejný hráč pak díky hrubce do té doby skvěle chytajícího Omriho Glazera vstřelil také vítězný gól.

Aktuální držitelé ušatého poháru prošli přes léto mírnou obměnou, v anglické nejvyšší soutěži to ale nebylo znát a navzdory lehkým problémům neztratili ani bod. V cestě za obhajobou dostali na rozjezd papírově snadného soupeře, ten navíc nebyl ve venkovních utkáních v ideální formě. Určitou měrou se pod to podepsal i exslávista Peter Olayinka, jenž do srbského angažmá nevstoupil nejlépe, jelikož v sedmi odehraných duelech zaznamenal pouhý jeden gól a stejný počet asistencí.

Citizens od samého úvodu dominovali a drželi se kolem vápna soupeře. Hráči Bělehradu ovšem svědomitě bránili a favorita do šancí nepouštěli. Až v 15. minutě se do skvělé příležitosti prokličkoval Rodri a vypálil z penaltového puntíku, jenže Glazer předvedl pohotový zákrok. Krátce před uplynutím půlhodiny hry si na krásný centr naskočil Erling Haaland, ale obávaný snajpr zamířil pouze do břevna. Následně své hlavičkářské schopnosti ukázal Nathan Aké, nicméně ani on se nemohl radovat, protože izraelský gólman ve službách Crvene zvezdy výborně zasáhl. Už to vypadalo, že poločas branku nepřinese, ale opak se stal pravdou. Hostující Bukari utekl celé obraně a Edersona tvrdou ranou prostřelil.

Vedení outsidera se ovšem ve druhé půli okamžitě rozplynulo, neboť neuběhly ani dvě minuty a Álvarez srovnal. Po průnikové přihrávce jen šťouchl do míče, jenž propadl až do brány. Tlak domácích dál rostl. Álvarez pálil zpoza vápna a Glazer vyrazil balon jen před sebe, kam si naběhl Haaland. I když měl Nor spoustu volného prostoru, mířil pouze do gólmana. Izraelec chytal skvěle, ale v 60. minutě přišla jeho velká chyba, když nedokázal trefit centrovaný míč Álvareze, a ten tak zapadl až za jeho záda. Reputaci si následně alespoň zčásti napravil zákrokem proti Haalandově hlavičce z bezprostřední blízkosti. V 66. minutě mohl Argentinec slavit hattrick, ale dorážku do prázdné brány poslal vedle. O pojištění náskoku se poté postaral Rodri, jenž Glazera překonal obstřelem k tyči.

Senzace se tak nekonala a obrovský favorit z Manchesteru zvítězil. V příštím kole se 4. října představí v Lipsku, Crvena zvezda tentýž den přivítá Young Boys.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (21)

Přidat komentář
MCFC_8

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:2

Reagovat
Akinfeev

1:2

Reagovat
meril

Myslím, že lehčí skupinu už City mít nalosovanou nemohlo trochu cítím, že padne nějaký rekord v počtu nastřílených branek ve skupině LM. Odhaduju 6-0-0, 18b, skóre 39:2

Reagovat
MCFC_8

Ak by sme mali po 4 zapasoch plny pocet bodov tak Pep by to prerotoval...predsa len PL bude prednejsia v tom case...takze nejaka strata na konci skupiny moze byt, prip. v Lipsku...

Reagovat
meril

To máš pravdu, doma s Lipskem a do Bělehradu už asi nastoupí trochu obměněná sestava. Ale uvidíme, rekordy jsou od toho aby se překonávaly! Haaland 10 gólů ve skupině!

Reagovat
Kinky7

to bude rekord tohleto

Reagovat
Kinky7

fakt bych chtel videt ty xG

Reagovat
Stannis Baratheon

2,62 vs 0,44 není zač

Reagovat
Kinky7

diky. cekal jsem xG pres 4.0 uz - tohle neni tolik

Reagovat
Moshe Dajan

brankář Zvezdy blázní?

Reagovat
fabec1222

Vy kurvy

Reagovat
Kinky7

jak proti West HAmu

Reagovat
Kinky7

doslova

Reagovat
diastan

No konecne

Reagovat
diastan

Rodri nadherne a jak to vypadalo jednoduse

Reagovat
Kinky7

neskutecny hrac

Reagovat
diastan

Reagovat
Moshe Dajan

Tvl, ten Rodri začíná hrát skoro jak třetinový Riquelme, ne?

Reagovat
DidusIneptus

Hm, asi jo. Až na to, že jméno Riquelme je mi velmi povědomé a nevím kam ho zařadit. Ovšem chci pochválit CZ Bělehrad proti obhájci trofeje.

Reagovat
DidusIneptus

CZ Bělehrad vítěz PMEZ (LM) 1990/91

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele