základní skupiny - skupina B, 2. kolo
03.10.2023 21:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Jordan Teze (© AFP)

Atraktivita duelu v Eindhovenu exponenciálně vzrostla v závěru, remízu pro PSV zachránil Teze

Hráči Sevilly remizovali ve druhém kole základní skupiny B Ligy mistrů na půdě PSV 2:2. Ačkoliv zápas po dlouhou dobu rozhodně nezvedal diváky ze sedadel, tak jeho vyvrcholení nabídlo zápletku vskutku antických rozměrů. Až do 86. minuty totiž jedinou branku duelu obstaral Nemanja Gudelj, jemuž míč sklepnul milionářskou soutěží ostřílený Sergio Ramos. Domácí však dokázali zásluhou proměněné penalty srovnat, avšak ještě před koncem řádné hrací doby vrátil Andalusanům vedení Youssef En Nesyri. Ani jeho trefa se ale vítěznou nestala, neboť v páté minutě závěrečného nastavení zařídil zaslouženou remízu Jordan Teze.

Hrubě nepovedený start sezony Sevilla vylepšila sérií čtyř utkání v řadě bez porážky. O víkendu ovšem tato šňůra skončila, jelikož Rojiblancos nestačili na Barcelonu. Naopak domácí PSV bylo v nizozemské soutěži nadále naprosto dominantní bez jediné ztráty. V duelu s celkem z Andalusie měl Eindhoven dvojitou motivaci, jelikož se mu chtěl pomstít za minulý ročník Evropské ligy. V prvním dvojzápase vyřazovací fáze totiž Španělé zvítězili v celkovém součtu 3:2.

První minuty zápasu odehrály týmy velice chaoticky, kdy časté souboje ve středu hřiště vedly k pravidelným ztrátám míče z obou stran. S přibývajícími minutami si pomyslné otěže zápasu převzalo PSV, jehož hráči svými dalekými pokusy doufali v prolomení obranného bloku. To se nakonec povedlo ve 37. minutě, když si André Ramalho krásně naběhl na centrovaný míč a přesně zakončil. Výbuch radosti ovšem okamžitě přerušil pomezní rozhodčí, který signalizoval ofsajd brazilského obránce.

Nedáš, dostaneš! Staré pořekadlo potvrdil Adria Pedrosa, který se v 52. minutě ocitl z ničeho nic sám před brankářem a přesnou střelou k pravé tyči nekompromisně zakončil. Ovšem stejně nekompromisní byl i videorozhodčí, který několik minut zkoumal případnou ruku talentovaného obránce, až jeho trefu neuznal. Úvodní gól nakonec obstaral v 68. minutě Gudelj tvrdou střelou pod břevno. Srbský záložník může děkovat velezkušenému Ramosovi, jenž vymyslel parádní pas pro svého srbského spoluhráče. Napínavý konec utkání zařídil Luuk de Jong, který nejdříve v 86. minutě vyrovnal z pokutového puntíku na 1:1, aby o minutu později na druhé straně En Nesyri zvýšil na 2:1, když hlavičkou dostal balon za brankovou čáru. Posledního gólu v zápase se diváci dočkali v páté minutě nastavení, když se Teze nejlépe zorientoval v pokutovém prostředí a vyrovnal na konečných 2:2.

PSV tak na domácí půdě vybojovalo velmi cenný bod. Oba celky bude další kolo čekat 24. října. Sevilla se utká s Arsenalem, Eindhoven změří síly s Lens.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (11)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

2-2

Reagovat
Dalibor Sladky

Skúsim 1:2 skúsenosti z Európy

Reagovat
Seydou Doumbia

Sevilla taktický do EL musí

Reagovat
Seydou Doumbia

Zkušeně

Reagovat
fabec1222

Vy kurvy

Reagovat
Raul=Real

Sevilla

Reagovat
Seydou Doumbia

Co se stalo?

Reagovat
Raul=Real

Nič, len že mohli v tejto skupine pomýšľať na postup a oni zase pôjdu len do EL

Reagovat
Seydou Doumbia

Však zkušeně do EL tak to má být...proč chodit do osmi LM kde chytí top tým a vyletí, když můžou ničit týmy v EL. Jen jsem na 2. místo čekal Peesfečko a ne Lán

Reagovat
Raul=Real

Tak, mal som "sen" ze ESP bude mať 5 zastupcov v osemfinale LM

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo tak to GL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele