základní skupiny - skupina D, 4. kolo
08.11.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Inter vyřešil postupovou hádanku skupiny D, ke zdolání Salzburgu opět potřeboval penaltu

Inter porazil ve čtvrtém kole skupiny D Ligy mistrů Salzburg 1:0 a rozhodl o postupu do osmifinále, do kterého zároveň posunul i Real Sociedad. Výhra se ovšem pro Nerazzurri podobně jako v prvním vzájemném duelu nerodila snadno, když je znovu zachránil až pokutový kop. Tentokrát se jeho úspěšným exekutorem stal aktuálně nejlepší střelec italské nejvyšší soutěže Lautaro Martínez.

Inter prožíval velmi povedené období. Nejenže v domácí soutěži sbíral jedno vítězství za druhým, úspěchy sklízel i v pohárové Evropě. Fantastickou formou oplýval především Martínez, který v aktuální sezoně nasbíral už 13 přesných zásahů. Do cesty milánského celku se postavil Salzburg, jenž v minulém hracím kole padl na San Siru 1:2 a jistě si brousil zuby na odvetu.

Úvod utkání doprovázely nepřesnosti na obou stranách, ani jednomu z týmů se nedařilo najít správnou cestu do soupeřova vápna. První zajímavé zakončení vyslal Roko Šimič, ale Yann Sommer si pokus pohlídal. Červení býci svého soupeře přehrávali, po většinu času však mohl švýcarský brankář ve službách Interu zůstat v klidu, neboť střely z dálky nemířily mezi tři tyče.

Až ve 36. minutě o sobě dali vědět hosté, když si Alessandro Bastoni naskočil na centrovaný balon a jen těsně minul pravou tyč. V závěru poločasu spálil obrovskou šanci Davide Frattesi, jenž po výborné přihrávce přestřelil poloodkrytou bránu.

Jako první mohl ve druhé půli skórovat Matteo Darmian, proti jeho dělovce zpoza vápna však skočil jeden z bránících hráčů. Inter se hnal vpřed, zapomínal při tom ale na rychlé protiútoky Red Bullu. Při jednom takovém proklouzl Karim Konaté obranou a až Sommer jej dokázal se štěstím zastavit. Povedené sólo předvedl i Amar Dedič, také tentokrát ovšem Švýcar milánský celek zachránil, když se natáhl proti střele do levého rohu.

I Alexander Schlager na druhé straně působil na svém postu jistě. Ukázal to proti dělovce Kristjana Asllaniho mířící pod břevno, proti níž se skvěle natáhl. V závěru však Rakušan nezmohl nic s pokutovým kopem, který rozehrál Martínez po ruce jednoho z bránících hráčů.

Duel Salzburgu s jeho milánským soupeřem tak opět dopadl lépe pro Nerazzurri. Další zápas sehraje hegemon rakouské ligy 29. listopadu na půdě Realu Sociedad. Inter přivítá ve stejný den Benfiku.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (8)

Přidat komentář
Bastaron

3:2

Reagovat
Nuno čomes

Pokud se mu povede v Salzburgu vyhrát, dost výrazně tím nakročí za postupem.

Pokud se vyhraje, tak je snad postup jasný ne?

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
snuff24

To je porod

Reagovat
Interista_4ever

FORZA INTER!!!

Těžký zápas, ale postup ze skupiny je naštěstí zpečetěn

Reagovat
Votas

Super výsledek skupiny hlavně s ohledem na to, že na Benficu, která je mezi venkovníma zápasama na Juve a v Neapoli, můžou letět jenom s juniorama.

Reagovat
DidusIneptus

Solnohrad už není to co býval. V jeho současných možnostech je max. účast v LM a tam se z rakouské bundesligy vždycky probojuje. V posl. době mu tam ale šlape na paty Sturm Štýrský Hradec...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele