základní skupiny - skupina C, 3. kolo
24.10.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavující Jude Bellingham (© AFP)

Real potvrdil nadvládu ve skupině. Obranou Bragy prolétlo rychlonohé duo Kanárků

Real Madrid zvítězil také v zápase třetího kola skupiny C Ligy mistrů a po výhře 2:1 na půdě Bragy nadále suverénně vládne tabulce. Královský klub nasměrovalo k úspěchu v 16. minutě duo brazilských útočníků Vinícius Júnior a Rodrygo, po jejichž spolupráci se z branky radoval druhý jmenovaný. Tříbodový zisk Los Blancos pak po změně stran zařídil Jude Bellingham, jenž se stal prvním hráčem v tomto tisíciletí, který skóroval ve třech úvodních utkáních v dresu Pusinek v milionářské soutěži.

Duel z domácí lavičky sledoval i mladý český gólman Lukáš Horníček.

Bílý balet sice posbíral v úvodních dvou kolech šest bodů, k oběma úspěchům však vedla značně trnitá cesta. Zatímco Union doma zdolal až díky trefě Bellinghama ze čtvrté minuty nastavení, v Neapoli mu výhru přihrál vlastní gól soupeře. Rekordman v počtu celkových triumfů v Lize mistrů nyní poprvé v historii zavítal na stadion v Braze, kde jej čekal sok povzbuzený úchvatným obratem z Berlína, který v 94. minutě dokonal zkušený Castro.

Domácí začali na ikonickém stadionu vytesaném ve skále aktivně a již ve čtvrté minutě se dožadovali penalty, Michael Oliver byl ovšem k jejich stížnostem hluchý. Bílý balet po čtvrthodině hry udeřil hned z první větší příležitosti, po brazilské spolupráci se i díky šťastné teči prosadil z bezprostřední blízkosti Rodrygo. Téměř instantně mohl přispěchat s odpovědí Al Musrati, dorážku po rohu ale odvrátil talentovaný Bellingham. O šance nebyla nouze ani na jedné straně, domácí však trápila nepřesnost v zakončení a Los Blancos zase především časté ofsajdové postavení. Po chybném výběhu gólmana ještě mohl z velké dálky skórovat Vinícius Júnior, jenže to by jeho rána musela mířit na bránu.

Hned po pěti minutách druhé půle zahrozil Bellingham, střele mířené pod břevno ovšem vystavil stopku pozorný Matheus. S postupujícím časem se začala projevovat lepší fyzická i technická připravenost hráčů Realu Madrid, tlak stoupal a nakonec kulminoval ve vstřelenou branku z kopačky Bellinghama. Z dvougólového vedení se ovšem radovali pouhopouhé dvě minuty, s odpovědí v podobě rány na bližší tyč přispěchal Álvaro Djaló. Ten mohl dokonce vyrovnat, Kepa Arrizabalaga si jeho střelu málem srazil do vlastní brány. Klid hostům mohl přinést Vinícius Júnior, jeho branku ovšem zhatil zvednutý praporek pomezního rozhodčího. Mrzet ho to ale nemuselo, neboť hráči Bragy již nedokázali v utkání skórovat.

Real tak pokračoval v suverénní jízdě milionářskou soutěží a dál neztratil ani bod. Výhru se pokusí zopakovat 8. listopadu, kdy se v Madridu odehraje repríza vzájemného střetnutí s Bragou.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (38)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat
Mateo16

Carlo Ancelotti highly valued Asensio & at the beginning of the summer, he informed the club that Brahim Díaz was not the right replacement. Carlo asked for a player with more goals but his wish was not met.

@Rodra10_97

Tak je to jasne prečo nehra. Tento prestupak bol uplne sialeny , celkom zaujimave ze rozdiely RM a Carla su tak velke ze sa pytam prečo ho nevyhodili pred sezonou?

Reagovat
Laliga

Mali by ho poslúchať a nie vyhadzovať, lepšie by spravili.

Reagovat
ACSeRw!n

1:1

Reagovat
Dalibor Sladky

vyhrajú biele baletky

Reagovat
misinho7

0:2

Reagovat
zasranej malíř

Kepa, Carvajal, Nacho, Rudiger, Garcia, Camavinga, Modrič, Valverde, Bellingham, Vini Jr, Rodrygo

1:3

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole on už si s tým ignorovaním Brahima robí prdel nie?

Reagovat
king23

Co? Však už při jeho příchodu bylo jasné, že bude tak 20. hráčem kádru podobně jako Ceballos.

Reagovat
misinho7

skoda ho...este sa teraz vrati Guler a uz si Brahim nekopne vobec

Reagovat
king23

Je to tak, akorát moc nechápu proč to kolegu nahoře tak rozčiluje. Je pochopitelné, že když máš v kádru nějakých 25 hráčů, tak zcela logicky na pár z nich parne černý Petr a holt budou mít úplné minimum minut. Minulé sezony byl pro změnu přetlak v obraně a nic neodehrál Odriozola či Vallejo. A v jiných týmech je to stejné, žádné specifikum Ancelottiho.

Reagovat
Well

Tak předpokládám, že to je kvůli tomu, že Rodrygovi se poslední dobou nedařilo a furt hraje zaklad, kdežto Brahim bývá dobrým oživením. Samozřejmě je otázka, jak by to vypadalo v základu, ale víc minut si určité zaslouží.

Reagovat
misinho7

tie minuty by som mu doprial, ale ta konkurencia je naozaj divoka a ak je Guler naozaj taky talent a ukaze co v nom je tak Brahim si uz naozaj vobec nekopne no..co je skoda no.

Reagovat
Well

Ja si Gulera pamatuji proti Slovácku a už tehdy jsem si říkal, že ten kluk je jinde. Měl strašně dobrý přehled o hře, výborný dribling, prunikove přihrávky a první dotek. Nenapadlo mě, že se ale dostane tak rychle do klubu jako Real.

Reagovat
misinho7

Ja sa nanho mega tesim. Vyzera ako velky talent.

Reagovat
king23

No počkat, snad tady nikdo nechce říct, že v momentě, kdy by Rodrygo seděl, tak by poslal do základu Brahima

Reagovat
r3

Reagovat
Well

Pěkná rybička.

Reagovat
Well

Tohle snad Rodrygovi pomůže a spadne z něj ta deka.

Reagovat
Mishko

Rodrygooool konečne, tak snáď mu to pomôže

Reagovat
misinho7

Braziiil

Reagovat
fabec1222

Twle hlavně to s těma golama nepřehánět za ten večer. 1 už stačí

Reagovat
misinho7

Pri tej ich vysokej obrannej linii sme to mali vyuzit viac. Skoda ze vzdy tie nahravky prisli neskor a bol z toho offside..

Reagovat
Well

Pěkně Jude.

Reagovat
Well

Je rozebrali jak malé kluky teď.

Reagovat
Mishko

tak toto bol ofsajd aký? o 2 milimetre? futbal je fakt jediný šport, kde sa robí všetko proti tomu, aby padalo viac gólov...

Reagovat
Pavrik

Reagovat
Israha

Spíš přemýšlím nad tím, jak vlastně hráč může takovéto ofsajdové pozici zabránit, když je v náběhu dopředu a přirozeným pohybem se předklání, aby měl větší zrychlení. Tohle, na rozdíl od pozice nohou, IMHO není jak si "pohlídat", to by museli běhat v záklonu jak kačeři. Ofsajd je ofsajd, ale osobně bych byl pro to, aby se ofsajdy posuzovaly podle pozice nohou.

Reagovat
Well

Hlavně když dáš gól tou části ramene, kterou měří ofsajd, tak ti to stejně piekají jako ruku. A s tím předklonem máš pravdu, by asi chtěli, aby každý běhal jak Rudi.

Reagovat
bobis21

Když dá gól ramenem tak to ale ruka není ...

Reagovat
Well

Tou přední části se to píská, viz gól repre.

Reagovat
bobis21

No ale nemělo by se to podle pravidel pískat. Ten gól repre byl zářez jako hovado.

Reagovat
Jordi Alba

To už je na rozhodčím, to si každej dělá po svým. Já třeba už ty ruce absolutně nechápu.

Reagovat
Well

Souhlas, že to každý píská jak chce, už jsem to psal u článku u repre, tak mám vypozorované, že pokud to trefis ramenem jakoby seshora, tak se to pousti a to stejné když to trefis jakoby oblasti prsniho svalu a ramena. Naopak když to trefis jakoby pod ramenem směrem k bicepsu, tak to často pískají.

Reagovat
Well

Ale popravdě, v tv mi ten záběr přišel, že ma lajnu dál, teď když jsem si ho našel, tak ta lajna jde přesně na kloub, v tom případě v pořádku i to, že ty góly neuznavaji.

Reagovat
misinho7

Vini sa postupne dostava do tej novej pozicie. Dnes dobry vykon plus 2A. Skoda toho golu, naozaj milimetre....

Celkovo vykon, taketo uhratie troch bodov. Nepotesil ani neurazil.

Reagovat
misinho7

A Jude. Ten si ide dalej svoje.

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele