základní skupiny - skupina C, 5. kolo
29.11.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

José Fonte a Álvaro Djaló (© AFP)

Oslabená Braga uhájila třetí příčku. Sběratel vyloučení Union na vítěznou cestu nenavedl

Braga navzdory dlouhému oslabení remizovala v pátém kole skupiny C Ligy mistrů s Unionem Berlín 1:1. Už po půlhodině hry viděl červenou kartu hříšník obranných řad Bragistů Sikou Niakaté, který byl v kalendářním roce 2023 vyloučen již popáté. Die Eisernen ještě do přestávky početní výhodu zužitkovali, čímž se přiblížili k první výhře po více než čtvrt roce. Po změně stran ovšem vyrovnal svým už pátým gólem v aktuálním ročníku soutěže Álvaro Djaló, a domácí tak udrželi lepší výchozí pozici k přezimování v evropských pohárech. Náhradní brankář domácích Lukáš Horníček utkání sledoval z lavičky náhradníků, záložník Alex Král v dresu Unionu nastoupil v 79. minutě.

Union Berlín sehrál o víkendu pod novým trenérským týmem premiérový zápas proti Augsburgu, jenž ale nedotáhl do vítězného konce a pouze remizoval. Byl to již 15. duel v řadě, ve kterém německý celek nedokázal vyhrát. Ve skupinové fázi Ligy mistrů měl ale i přes hrozivou formu stále reálnou naději na třetí příčku a účast alespoň v Evropské lize. K tomu ovšem potřeboval porazit Bragu. Ta měla před Němci dva body náskok právě díky vzájemnému utkání, jež vyhrála v Berlíně 3:2.

V úvodních minutách prvního poločasu se zdálo, že Minhoťané jsou více než připravení na honbu za třemi body. Klub z východního Berlína se dostával do tempa pomalu, výrazněji mu k tomu pomohl až změněný výrok hlavního sudího Clémenta Turpina. Hříšník Niakaté hrubě fauloval protihráče a po prvotně žluté kartě po zpětné konzultaci s videorozhodčím obdržel červený kartonek.

Die Eisernen se s nabídnutou dlouhou přesilovkou přiliš nerozpakovali a ještě před odchodem do šaten skóroval Robin Gosens, který nic nevymýšlel a tvrdým projektilem propálil brankáře Matheuse.

Poločasová pauza byla oslabené Braze evidentně ku prospěchu, jelikož při návratu na hrací plochu se portugalskému celku povedlo poměrně rychle vyrovnat. V 51. minutě se z bezprostřední blízkosti nemýlil Djaló a šikovně umístěným míčem pod horní tyč přidal na klidu netrpělivým domácím příznivcům.

Ten samý hráč se mohl o pár minut později stát dvojnásobným hrdinou, avšak tentokrát narazil na pozorný blok soupeřovy obrany. Na hřiště se ještě stihl v 79. minutě dostat Alex Král, nicméně Berlínští už nenašli dostatek sil na znovuvyužití své početní výhody.

Union Berlín tak opět nedosáhl na vítězství a z Portugalska si odvezl jen bod. V dalším kole se 12. prosince střetne s Realem Madrid, Braga změří ve stejný den síly s Neapolí.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
srandamač

Ta byla přísná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele