základní skupiny - skupina B, 5. kolo
29.11.2023 18:45 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

Kolaps po vyloučení vystavil Seville stopku. Rekordní počin Ramose nebyl fanouškům útěchou

Sevilla nezvládla dobře rozehraný duel pátého kola skupiny B Ligy mistrů, když na vlastním trávníku prohrála s PSV 2:3. Jasnou převahu Rojiblancos v úvodu utkání gólově demonstroval Sergio Ramos, jenž svou 16. trefou vyrovnal rekord soutěže v počtu gólů obránců, který drželi Roberto Carlos a Gerard Piqué. Hosté navíc po pauze inkasovali znovu, i díky zbytečnému vyloučení Lucase Ocampose však zápas otočili, přičemž na všech brankách měli podíl střídající hráči. Mužstvo z Andalusie tak po naprostém kolapsu přišlo o možnost postoupit.

Trenérské angažmá Diega Alonsa se dosud rozhodně nevyvíjelo tak, jak si Uruguayec představoval. Kouč Sevilly totiž od svého příchodu na lavičku dovedl tým v osmi soutěžních zápasech k jedinému vítězství, a to navíc v poháru proti amatérskému soupeři. Mizerné formy tradičního španělského klubu chtělo využít PSV, které spektakulárním způsobem vládlo Eredivisii, kde zatím neztratilo jediný bod a ve 13 kolech nasázelo úctyhodných 48 branek.

Nizozemci, kterým v ochozech stadionu fandil bývalý reprezentační kouč Louis van Gaal, ale nezačali příliš dobře a dopřáli klubu z Andalusie více prostoru, než sami zamýšleli. Ve 24. minutě se dokázal prosadit navrátilec Ramos, jenž prožil nejlepší léta v Realu Madrid. Ten si naskočil na centr Ivana Rakitiće a ve vzduchu zajímavým způsobem s notnou dávkou štěstí procedil míč do sítě.

Pro "Farmáře" to byl šok a za svým soupeřem dál výrazně herně zaostávali. O čtvrthodinu později s nimi mohlo být ještě hůře, kdyby platila druhá vstřelená branka Rojiblancos v podání švýcarského středopolaře Djibrila Sowa. Ten však v průběhu akce zahrál nedovoleně rukou.

Plány týmu z Eindhovenu pro druhou půli takřka okamžitě po opětovném nástupu na hřiště rozmetal Youssef En Nesyri. Ten po dobrém zpracování míče a ještě lepší indivudální akci stylově lobem přehodil brankáře Waltera Beníteze. Situaci si ale sami zkomplikovali do té doby skvěle hrající fotbalisté Sevilly. Konkrétně Ocampos skluzem sestřelil jednoho z protihráčů, a v 66. minutě tak nabídl po druhé žluté kartě Nizozemcům přesilovku.

S jejím využitím neotálel Ismael Saibari, jenž už po dvou minutách dělovkou do šibenice zdramatizoval koncovku duelu. Černého Petra v podobě vlastního gólu si v závěrečné desetiminutovce vytáhl srbský nešťastník Nemanja Gudelj, čímž dopřál hostům srovnání.

Infarktový závěr pro domácí příznivce a snový obrat pro PSV pak zajistil v nastaveném čase Ricardo Pepi, jenž přesnou hlavičkou degradoval veškeré snažení španělského týmu.

Sevilla tak fanoušky bodovým ziskem nepotěšila a z nadějně rozehraného utkání odešla s prázdnou. Skupinu zakončí 12. prosince na stadionu Lens, PSV tentýž den přivítá Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jebe vám Sevilla?

Reagovat
Messiáš

Banda idiotů, hanba.

Reagovat
DidusIneptus

FC Sevilla - největší evropské zklamání

Reagovat
Raul=Real

Ocampos kkt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele