základní skupiny - skupina E, 5. kolo
28.11.2023 18:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Celtic už na jaře v pohárech nezaseje. Potlesk tribun v Římě sklidil střídající Immobile

Celtic v zápase pátého kola skupiny E Ligy mistrů stvrdil konec nadějí na účast v jarní fázi evropských pohárů, když padl na hřišti Lazia 0:2. Skotský klub přicestoval do Říma v roli týmu, který v hlavní části milionářské soutěže nezvítězil od roku 2017 a blízko ke tříbodovému zisku neměl ani tentokrát. Na půdě 11. celku italské Serie A sice držel dlouho bezgólový výsledek, avšak Biancocelesti se mohli opět spolehnout na kanonýra Cira Immobileho. Ten se z pozice náhradníka prosadil v závěrečné desetiminutovce hned dvakrát, díky čemuž mohou domácí už po konci večerního programu oslavit postup.

Vývoj skupiny zatím odpovídal prognózám o čtyřech velmi vyrovnaných soupeřích. Jediným odpadlíkem se zdál být Celtic, který sice neohroženě kráčel domácí soutěží, na evropské scéně však ze čtyř soubojů vyválčil pouhý bod. Jeho konto přitom mohlo být bohatší, kdyby The Hoops neztratili dobře rozjetý říjnový duel právě s Laziem, jemuž v páté minutě nastavení vystřelil výhru Pedro. Ten však tentokrát v základní sestavě scházel, stejně jako dlouholetá opora Immobile.

Fanoušci na solidně zaplněném Stadio Olimpico čekali na první příležitost do 10. minuty, kdy se do zakončení hlavou položil Felipe Anderson, který míč skákavým pokusem nasměroval těsně nad branku. Ačkoliv hosté potřebovali zvítězit, mnohem aktivněji působilo Lazio. Také snaha italského týmu však většinou končila na hranici vápna soupeře. Svěřenci ohroženého Maurizia Sarriho tak nepříliš povedeným ofenzivním výkonem v prvním poločase navázali na svá čtyři poslední soutěžní střetnutí, v nichž vstřelili v součtu pouhé dva góly.

Do druhé půle aktivně vlétl hostující Kjógo Furuhaši, jenž využil nesehranosti domácích stoperů a přízemním pokusem pravačkou těsně minul zadní tyč. Podobně skončila také střela Gustava Isaksena, který pálil opačnou nohou než Japonec, jenže na skóre také nic nezměnil. Lazio po příchodu Pedra a Immobileho stupňovalo svůj tlak, náznak šance si však znovu vytvořili hosté, když Cameron Carter-Vickers protáhl hlavičkou Ivana Provedela. Immobile nakonec Orly zachránil, a to hned dvakrát. Miláček fanoušků Biancocelesti si nejdříve v 82. minutě počkal na odražený balon a zakončil za záda bezmocného Joea Harta. O pár minut později si Immobile odstavil obránce a po zemi rozvlnil síť podruhé.

Celtic tedy ztrátou všech bodů přišel o poslední zbytky nadějí na přezimování v evropských pohárech. V závěrečném skupinovém vystoupení přivítá 13. prosince Feyenoord, Lazio bude hrát na půdě Atlétika.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (18)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
El Matador

Reagovat
Igli

1:0

Reagovat
El Matador

3-1, Pedro, Castellanos, Cataldi Forza Lazio

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
ACSeRw!n

1:0

Reagovat
Godwinson

To musí být čirá radost hrát s mrdkama jako je Guendouzi nebo Alberto. Se Isaksenovi divím, že tam ani jednomu z nich ještě nenapálil.

Reagovat
El Matador

Proč Alberto? :) vyloženě mrdka mi u nás přijde třeba Lazzari

Reagovat
Shevchenko

Umí Gendouzi něco jiného než máchat rukama?

Reagovat
Pipo123

Zrovna on je posila ktorá si zaslúži chváľu, aj keď dnes teda slabota. On aspoň trochu dokáže nahradiť vlastnosti SMS

Reagovat
Alberto Aquilani

Ono mu skôr nahráva to, keď hrá vedľa neho Rovella, lebo ten chalan je zatiaľ na futbal v LM nepripravený, ale že by teda tento Tarzan také niečo zahral? 0+1 dokopy za ligu aj LM.

Reagovat
Pipo123

Potrebuješ ho tam, bez neho je ta záloha strašne soft, on a Vecino sú prínosom v tej fyzickej hre a trošku to nahradzuje SMS. Lenže práve SMS mal aj čísla smerom dopredu.

Reagovat
stuff

80'

Celtic are on course for their first Champions League clean sheet against a side from Europe's big five leagues in 26 games since a 2-0 win over Villarreal in 2008.

Goal live commentary

Reagovat
Alberto Aquilani

Rodgersa by som vzal do Ríma. On aj s týmto škótsko-ázijským paskvilom, ktorý by v každej z TOP 5 líg pravdepodobne vypadol, hrá pozerateľný futbal, ktorý má jasný systém.

Reagovat
oli9

Lazio...

Těm skotum prostě někde přát nikdy za to co předvedli..

Jinak italští fans je také náležitě přivítali...

Reagovat
DidusIneptus

Skotský fotbal jde od deseti k pěti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele