základní skupiny - skupina C, 6. kolo
12.12.2023 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Neapole (© AFP)

Africký fotbalista roku připomněl své umění. Braga opět přispěla k vlastní porážce

Hráči Neapole doma v posledním utkání skupiny C Ligy mistrů hladce porazili Bragu 2:0. Hosté si při dosavadním průchodu základní fází už několikrát sami zkomplikovali situaci vlastním gólem, červenou kartou či neproměněnou penaltou. Také tentokrát už v deváté minutě překonal svého brankáře Serdar Saatci, krátce po půlhodině hry navíc zvýšil vedení Victor Osimhen, který se radoval z premiérového zásahu v ročníku.

Čerstvě jmenovaný nejlepší africký fotbalista roku 2023 se zároveň trefil poprvé od začátku října, čímž přispěl k upevnění druhé příčky. Bragisté zůstali i přes prohru na třetím místě tabulky a představí se v jarní fázi Evropské ligy.

Z prvního vzájemného utkání v polovině září odešla vítězně Neapol, což postupem času nabralo na ještě větším významu. Díky této výhře stačila v současnosti italskému celku k postupu i porážka o jediný gól, do zápasu však vstupoval s negativní sérií tří soutěžních porážek v řadě. Partenopei už dokonce mohli mít třetí osmifinálovou účast v řadě v kapse, na stadionu Realu Madrid ale nezvládli závěr střetnutí a nakonec prohráli.

Už ve čtvrté minutě ale byli blízko k otevření skóre hosté, jenže Bruma nezamířil z úrovně penaltového puntíku přesně. O pět minut později Neapol tuto neproměněnou šanci potrestala a šla do vedení poté, co si míč do vlastní sítě nešťastně srazil Saatci a díky goal-line technologii rozhodčí branku uznal. Neapolitánci svůj náskok ve 33. minutě ještě navýšili, když se po skvělé přihrávce Natana prosadil nepříliš koordinovaným způsobem Osimhen.

Po změně stran Neapol kontrolovala dění na hřišti a měla další gólovou příležitost, ale Osimhen zblízka netrefil dobře míč, který k němu předtím vyrazil Matheus. Z protiútoku mohl svou šanci zužitkovat rovněž Khvicha Kvaratskhelia, jeho střelu ale vyrazil gólman Bragistů na tyč. Zbytek utkání si mistr Serie A z minulé sezony pohlídal, nedopustil drama a postoupil do jarní fáze milionářské soutěže.

Neapol tak nenechala nic náhodě a postup do osmifinále stvrdila ziskem všech bodů. Na Bragu zbyla alespoň třetí příčka, oba týmy se své soupeře pro další fázi evropských pohárů dozví 18. prosince.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
mastakillah

Natan Osimhen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele