hlavní fáze, 1. kolo
18.09.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Citizens v souboji budoucích soků Sparty jen remizovali s milánským Interem

Fotbalisté Manchesteru City remizovali na úvod nového ročníku Ligy mistrů na domácím trávníku s milánským Interem 0:0. Souboji velkoklubů, které v dalším průběhu ligové fáze vyzvou mimo jiné také pražskou Spartu, sice podle očekávání dominoval anglický šampion, ani jeho hvězdná ofenziva v čele s Erlingem Haalandem se ovšem nedokázala prosadit.

První kolo Ligy mistrů nabídlo velmi zajímavý souboj. V repríze finále z roku 2023 se utkali úřadující mistři Anglie a Itálie. City v začátku sezony táhne ve formě hrající kanonýr Haaland, který v posledních čtyřech soutěžních utkáních za Citizens nastřílel hned devět branek. Italský Inter však do Anglie přijel odčinit prohru z Istanbulu a zahájit jízdu v Lize mistrů cenným vítězstvím.

Domácí se podle očekávání hned od začátku chopili otěží a kontrolovali hru. Naopak Inter se téměř ihned stáhl do bloku a vyčkával na protiútoky. Jeden takový přišel již v šesté minutě, Ederson ale důraznou střelu Marcuse Thurama bez problému zpacifikoval. V 19. minutě se do první šance Citizens dostal po nadýchaném centru Savinha Haaland, jeho hlavička však mířila přesně na Yanna Sommera, který s balonem neměl problém.

Ačkoliv Manchester City defenzivu Nerazzurri dále obléhal, nebezpečné zakončení stále nepřicházelo. Nejblíže byl v 43. minutě Kevin de Bruyne, který si skvěle naběhl na průnikový balon od Jacka Grealishe. Z úhlu ho však skvěle vychytal Sommer. Poslední slovo prvního poločasu měl Inter, konkrétně Carlos Augusto, který v nastavení zakončoval z velmi podobné pozice jako De Bruyne. I jeho ale vychytal brankář a do šaten se tudíž šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas otevřel obrovskou šancí Matteo Darmian, ten však tváří v tvář s Edersonem nezvolil správné řešení a patičkou naslepo akci zazdil. V 70. minutě se po skvělé souhře Citizens ocitl na malém vápně Foden, ten ale obrovskou příležitost nedokázal využít, jelikož trefil pouze prostor uprostřed brány kde byl připraven Sommer. Angličané s průběhem druhého poločasu stále více a více utahovali smyčku a dostávali se do velice slibných šancí. Nápor Manchesteru byl opravdu enormní, ale gól stále nepřicházel. V 89. minutě měl na hlavě vítězství Ilkay Gündogan, z bezprostřední blízkosti ho opět vychytal švýcarský brankář ve službách Interu.

Manchester City tak s Interem na domácí půdě pouze remizoval. Zatímco pro Citizens je remíza rozhodně zklamáním, Nerazzurri musí být s bodem z těžkého venkovního zápasu spokojeni. Angličané si budou chtít spravit chuť v příštím kole kdy půdu Slovanu Bratislava. Inter si naopak zahraje doma, kde přivítá Crvenou Zvezdu Bělehrad.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Prokop

Komentáře (22)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Xaviercreus

Bude hrát Lewis?

Reagovat
Kinky7

Tipuju že ano ale napravo ale u Guardioly si můžeš hodit kostkou a budeš vědět stejně

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat
penepi

3:0

Reagovat
Haaland

more skončí to 2:0

Reagovat
Lubinterista

U19 city - inter 2:4. Nečekam stejný výsledek, ale potěšilo

FORZA INTER!

Reagovat
Seydou Doumbia

mají tyto hovno u19 nějaký význam? každý pořádný v té kategorii už maže hostovat do nějakého profi týmu než hrát s dětmi ne?

Reagovat
Furia Ceca

City teď super bránění 4 hráči u Interáku s míčem a vedle byl Thuram úplně sám...

Reagovat
smazaný uživatel

Shity trapní

Reagovat
PP

Já toho Rodriho žeru..

Reagovat
PP

A Inter teda hraje výborně! Akorát z těch šancí měli něco proměnit, proti City a Realu se musí proměnovat všechno.. pač přijde trest.

Reagovat
Novak.Usykovic

Lol.... Něco vám řeknu, Pepe Gloryhunterola a tohle City má fatální štěstí, že nemuselo v PL čelit Mourinhovo Chelsea ze sezón 2004/05 nebo 2005/06 či Interu Milan 2010 či Bayernu 2013 ...

Mourinho by jim to zabetonovali tak, že by si City neškrtlo a následně by je zničil z breaku s hráči jako Robben, Duff, Cole atd.

A ta malá zrůdička Haaland? To samé, co minulý rok. Proti slabým týmům se prosadí, ale proti velkým ve velkým zápasech je v lese. Hlavně že má slečinka nabotoxovanou držku.

Citizens jsou značně přeceněný tým.

Reagovat
Y.Cabaye

Takže podle toho co čtu tak Hložek je vlastně takovej Haaland.

Reagovat
diastan

Reagovat
EraPoCRkuALMku

Uf...Tak týpek se asi zhulil a chtěl si založil účet na tenisové diskuzi. Dnes už historici marně tápou nad tím, zda "Usykovic" je záměrná vynucená chyba, protože "Djokovic" byl samozřejmě již registrovaný, nebo tato přezdívka vznikla stavem onoho týpka. Nicméně to není podstatné. Podstatné je, že týpek pak skončil na EF a už nedokázal kliknout na to okénko vedle, kde byla ona tenisová diskuze. Zbytek je historie. A vzniklou blitku můžeme číst.

Jinak hochu...na tebe čekají ve všech sportovních redakcích. Napiš si CV a tento příspěvek napiš do průvodního dopisu, hned tě vezmou. Jako přijít po takových letech na to, že by Pep neměl na Mourinha...sakra práce. Takové moudro. Kam se na tebe chytá Ferdinand a další. Máme tu novou hvězdu. ČT Sport si nech prosím jako poslední. To je pod tvou úroveň. Já to vidím minimálně na Sky Sports.

Reagovat
Tenna

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Pony Slaystation

Šílenej zápas, okres..

Reagovat
Mato178178

wut

Reagovat
Pinturicchio

Dobří chcipaci City.

Reagovat
fenixLFC

Repriza predminuleho finale LM

EF- suboj buducich sokov sparty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele