hlavní fáze, 3. kolo
23.10.2024 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Antoni Milambo (© AFP)

Dosud stoprocentní Benfica ztroskotala na Priskeho Feyenoordu, nizozemský klub vstává z popela

Dominantní výkon v prvním poločase na Estádio da Luz stačil Feyenoordu k tomu, aby si připsal druhé venkovní vítězství v Lize mistrů v této sezoně. Porazil Benficu 3:1 a ukončil perfektní start lisabonského týmu do milionářské soutěže. Svěřenci Bryana Priskeho tak dali zapomenout na nevydařený vstup do sezony a zvítězili počtvrté v řadě.

Čtyřzápasová neporazitelnost domácích v evropských pohárech byla ohrožena již ve 12. minutě. Quinten Timber se vydal do úniku a našel Igora Paixaa, který sklepl míč na Ayase Uedu čekajícího uprostřed vápna, a útočník usměrnil míč za Anatolije Trubina.

Domácí mohli odpovědět ve 20. minutě, kdy se po rohovém kopu Ángela Di Maríi hlavou dostal k zakončení Alexander Bah, ale srovnat nedokázal. Hosté však z rohu udeřili, když se trefil opět Ueda. Systém VAR však odhalil faul předcházející gólu, a rozhodčí tak branku neuznal. Svěřenci Briana Priskeho se však nenechali znovu vyvést z míry, když přihrávka na hranici pokutového území našla Antoniho Milamba, který si obhodil Nicoláse Otamendiho a prostrčil míč Trubinovi mezi nohama, čímž zdvojnásobil náskok Feyenoordu. Zdálo se, že toto skóre se před koncem první půle sníží, ale zakončení Vangelise Pavlidise z bezprostřední blízkosti bylo vyloučeno pro ofsajd Kerema Aktürkoglu.

Ať už Bruno Lage řekl svému týmu o přestávce cokoli, zapůsobilo to, protože Orli ovládli úvodní minuty ve druhém poločase a Pavlidis donutil Timona Wellenreuthera k zákroku. Feyenoord se dostal pod tlak a při svém prvním útoku v tomto poločase dostal znovu míč do sítě, ale tentokrát byl gól Gernota Traunera neuznán kvůli ofsajdu.

Čtvrt hodiny před koncem zápasu Benfica nasadila Jana-Niklase Besteho a jeho vstup byl bleskový. Hned o minutu později jeho střelu sice vyrazil Wellenreuther, ale míč se dostal do cesty Aktürkogluovi, který vstřelil svůj třetí gól v Lize mistrů. Domácí vzápětí německého brankáře dále prověřovali, ale ten si s prudkými pokusy Zekiho Amdouniho a Aktürkoglua poradil. Benfica se v závěru snažila o vyrovnání, ale hosté v nastaveném čase přidali třetí gól, když se z rychle zahraného volného kopu prosadil nikým nehlídaný Milambo. Feyenoord se s dvojnásobnými vítězi soutěže, kteří poprvé po deseti zápasech inkasovali více než jednu branku, srovnal na šesti získaných bodech.

Autor: Livesport.cz / Hugo Filipe Martins

Komentáře (7)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Pepesma

let him cook

Reagovat
Benfica

omg

Reagovat
Seydou Doumbia

Priske se vykoupil porazit Gironu a Benficu venku je super, stačí ted dát Salzburg a budou mít už 9 bodů, solidní

Reagovat
kattos

Vykoupil jako by něco provedl zas tak šílený začátek sezony neměl

Reagovat
Seydou Doumbia

ale podle místní smetánky ano a ona rozhoduje o pravdivosti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele