6. kolo
19.09.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - AJ Auxerre 1:0

V nedělním utkání se spolu střetly týmy, které vyznávají nerozhodné výsledky. Každý z nich totiž remizoval ve čtyřech duelech z pěti a vše tedy nasvědčovalo tomu, že se tak stane i tentokráte. Bezbrankový výsledek vydržel celých devadesát minut, jenže domácí Lille dokázalo skórovat v nastaveném čase zásluhou Moussy Sowa. Lille proto zaznamenalo svou druhou výhru v sezóně, naopak Auxerre přesně naopak, připsalo si druhou prohru v lize.

Auxerre má na kontě pouze čtyři body a okupuje až devatenácté místo, společně s naprosto nulovým Arles je jediným mančaftem, který ještě nedokázal naplno bodovat. Naopak Lille poskočilo blíže k pohárové Evropě, s deseti body na kontě mu patří šesté místo. K tomu na vedoucí pozici ztrácí pouze tři body a boj o nejcennější trofej je tak stále v reálných kruzích. Diváci viděli klání dvou rozdílných poločasů.

V tom prvním dominovali hosté z Auxerre, nicméně ten druhý byl zcela pod taktovkou Lille. Domácí si vypracovali první možnost zápasu po centru Sowa. Balón ve vápně sklepl Eden Hazard na Pierre-Alaina Fraua, jeho pokus ovšem dokázal na poslední chvíli zblokovat Cedric Hengbart. Od tohoto momentu ale ožili hosté. Po skvělém průniku mířil jen těsně vedle pravé tyče Roy Contout, nad jeho sólem se divákům jistě zatajoval dech.

Následně zahrozil z přímého kopu Benoit Pedretti, přesný ale nebyl. Ve 20.minutě po spolupráci s Dennisem Oliechem pálil dobře levačkou Hengbart. Gólman Mickael Landreau sice vyrazil jen před sebe, ovšem bek Adil Rami ztracený balón odklidil do bezpečí. Stejný hráč mohl na druhé straně otevřít stav po přihrávce Yohana Cabaye, nicméně na skvělého gólmana Oliviera Sorina si nepřišel.

V druhé půli po přihrávce Florenta Balmonta vsítil branku Frau, vše ovšem přerušila signalizace asistenta - ofsajd. Poté byly ještě k vidění možnosti na obou stranách, větší tlak však zužitkovalo přeci jen Lille. Po pasu Hazarda se dostal k balónu Gervino, který krásně uvolnil Sowa. Ten obelstil ofsajdovou past a nedal Sorinovi žádnou šanci - 1:0. V příštím kole přivítá Auxerre soupeře z Nancy, Lille pojede na půdu druhého Toulouse.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele