30. kolo
21.04.2024 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Rasmus Nicolaisen (© AFP)

Nůžky v závěrečných vteřinách odvrátily první prohru Marseille v Toulouse po 17 letech

Domácí Toulouse remizovalo ve 30. kole Ligue 1 s Marseille 2:2. Postupem do semifinále Evropské ligy dobře naladění Olympionici otevřeli skóre ve 38. minutě zásluhou premiérové trefy Jeana Onany od lednového příchodu z Besiktase. Pak ovšem hrdina penaltového rozstřelu proti Benfice Pau López těsně před poločasovou přestávkou zaváhal a nechal soupeře vyrovnat a v závěru utkání udeřil Yann Gboho, díky čemuž Les Violets sahali po první domácí výhře ve vzájemných ligových kláních od roku 2007. Ta se ovšem nakonec nekonala, jelikož v posledních vteřinách duelu akrobaticky srovnal Faris Moumbagna.

Pozdní útok Olympionků na pohárové příčky dostával jednu trhlinu za druhou. Tou nejnovější se stala hladká porážka v Lille, která Marseille prakticky jistě vyřadila z boje o Ligu mistrů. Hosté se tak museli začít dívat pod sebe, kde na ně číhali mimo jiné právě Les Violets. Ti za sebou měli sérii slibných výsledků a navíc se jim po karetním trestu vrátil na jaře dobře hrající Vincent Sierro.

Na Les Olympiens byly od začátku znát četné absence a náročný program posledních týdnů, což se projevovalo v častých nepřesnostech v rozehrávce. V úvodních minutách tedy i přes nižší držení míče hrozili spíše domácí. První velká příležitost však přišla ve 32. minutě na straně Marseille, když Pierre-Emerick Aubameyang trefil z přímého kopu tyč. Při další velké šanci už se skóre měnilo. Tečovaný centr si v šestnáctce našel Onana a hlavou poslal hosty do vedení. Do šaten se ovšem odcházelo za vyrovnaného stavu. V nastaveném čase se totiž příliš nevyznamenal brankář Olympioniků López, který nezachytil centr z rohového kopu a Rasmus Nicolaisen neomylně uklidil míč do prázdné brány.

Tempo hry ve druhém dějství poněkud opadlo a nic na tom nezměnili ani náhradníci, kterými se pokusil oživit hru kouč Marseille Jean-Louis Gasset. Za Toulouse pak hlavičkoval Nicolaisen, tentokrát ovšem cíl nenašel. Nakonec se domácí příznivci přece jen dočkali. Nikým nehlídaný Gboho si naběhl na centr Gabriela Suaza a dal Toulouse naději na vítězství. Tu však pohřbil v samotném závěru fantastickými nůžkami Moumbagna.

Marseille tedy zastavila sérii proher na třech zápasech a po delší době získala alespoň bod. V dohrávce 24. dubna ji čeká Nice. Le Téfécé se až o čtyři dny později představí v Lorientu.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele