36. kolo
16.05.2011 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Brestois - Olympique Lyon 1:1

Pondělní střetnutí mezi zachraňujícím se Brestem a o poháry bojujícím Lyonem skončilo dělbou bodů. Hosty poslal do vedení po čtvrthodině hry Ederson, za domácí však v 76. minutě vyrovnával Lička.

Domácím bod pomohl na cestě vzhůru tabulkou, to samé se však nedá říct o Lyonu. O třetí příčku totiž může přijít ve středu, pokud PSG uspěje v Bordeaux.

Hosté začali utkání lépe a už v patnácté minutě se dostali do vedení. Pjaničův rohový kop našel hlavu Edersona a Lyon tak rázem vedl 1:0. Ani ne za minutu mohl být náskok Lyonu už dvojnásobný, ale rána Källströma z hranice pokutového území jen těsně minula domácí svatyni. Brest v první půli příliš nebezpečný nebyl, za zmínku stojí jen pokus Grougiho, kterého však vychytal lyonský gólman Lloris. Poločas tak skončil těsným vedením hostujícího celku.

Brest v druhém utkání přidal na tempu, avšak hrál jen po šestnáctku Lyonu. Naopak hosté dvakrát zahrozili Gomisem. Avšak on, a po něm Källström a Pjanič nebyli gólově úspěšní. A tak přišla branka na druhé straně. Hrdinou domácího týmu se stal Čech Mário Lička, který se na hřiště dostal v 70. minutě. A hned po šesti minutách pobytu na hřišti ukázal svoji perfektní kopací techniku a Llorisovi v brance Lyonu technickou střelou vymetl horní růžek branky. Lyon byl vyrovnávací brankou zřejmě zaskočen a do konce utkání už příliš nehrozil. Oba soupeři se tak rozešli dělbou bodů.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nenastúpi aj Lovren nie ???

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, nenastoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

A Källström a Diakhaté jo? Píšou to na Fortuně.

Reagovat
smazaný uživatel

V posledním kole připravilo Auxerre favorizovanému Lyonu zdrcující porážku v poměru 4:0. Tato ztráta by mohla v konečném součtu přijít sedminásobného mistra francouzské ligy velmi draho, protože konkurenti v podobě čtvrtého Paris St. Germain a pátého Rennes právě na podobná zaváhání čekají, aby jej připravili o vstupenku do Ligy mistrů. Na hráče Lyonu je vyvíjen nesmírný tlak ze strany fanoušků i médií, a proto se trenér Puel rozhodl odcestovat s mužstvem do tréninkového centra, kde se od čtvrtka hráči připravovali na důležité utkání s Brestem. V tomto duelu se v dresu hostí nepředstaví zranění Lopez a Gourcuff, ani potrestaný Lovren. Do hry se naopak vracejí uzdravení Toulalan a Ederson, stejně jako karetní hříšníci Källström a Diakhaté. Hosté čekají na vstřelenou branku na hřištích soupeřů již tři utkání v řadě, ale dnes by konečně mohli dostát své pověsti druhého nejproduktivnějšího celku ligy. Domácím se totiž v předchozím kole velmi vážně zranili dva klíčoví obránci, Kantari a Daf, které čeká dlouhá zdravotní pauza. Pro ofenzivní hráče Lyonu by tedy nemělo být vážným problémem překonat oslabenou obranu domácích a nasměrovat tak svůj celek k důležitému vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

zdroj: ifortuna.cz

Reagovat
Veselac

zkusím 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele