14. kolo
20.11.2010 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - Stade Brestois 2:1

Bretaňské derby lépe vyznělo pro fotbalisty Rennes, kteří soupeře z Brestu skolili 2:1. V tabulce se tak domácí posunuli na druhé místo, zatímco hosté po třech kolech přišli o svou roli lídra a jsou čtvrtí. Rennes vedlo zásluhou Ekoka a Leroye až do 90. minuty 2:0, pak Brest z penalty Grougim už jen snížil.

Na to, že se čekalo velké derby a souboj předních celků francouzské ligy, zápas příliš fotbalové krásy nenabídl. Šancí, tedy těch pohledných, bylo opravdu pramálo. Nejprve zkusil hostujícího brankáře Elanu překonat svou střelou Dalmat, pouze však zahřál rukavice strážce branky Brestu.

Elana se potil i ve 23. minutě, Ekoko se totiž pěkně probil do šestnáctky, odkud kroutil míč levačkou do šibenice, zase však skvěle zakročil brestský brankář. Útočník s kořeny v Demokratické republice Kongo byl při chuti i nadále a nakonec se mu vyplatilo být takhle aktivní. Ve 39. minutě už totiž jeho střela horní roh brány, za kterým se rozvlnila síť, našla.

Až vlastně do 43. minuty, kdy hlavičkoval Bayasse leč nebezpečně, tak jen těsně nad břevno, byli hosté na hřišti naprosto neviditelní. Do útoku se moc nehrnuli, fakt, že se hraje prestižní derby, jako by je ani moc nebral. Po obrátce se předváděná hra nezlepšila, i druhá půle byla zkrátka bez nějakého dlouhodobého vzrušení.

Po hodině hry si vytvořil šanci domácí Montaňo, ale z dobré pozice se mu skórovat nepodařilo, nakonec alespoň kolumbijský borec nabil do běhu v 82. minutě Leroyovi, jenž z první míč napálil tvrdě přesně pod břevno. Brest už jen korigoval v 90. minutě, ve vápně fauloval bek Fanni a kopala se penalta, kterou bez větších problémů proměnil Grougi.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad bude plichta.

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele