3. kolo
20.08.2011 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Ajaccio si rozdělilo body s Évianem

Évian na hřišti nováčka z Ajaccia uhrál pouze remízu poté, co se v 74. minutě prosadil Kevin Bérigaud. Ten tak reagoval na úvodní branku Frédérica Sammaritana, který již v úvodu poslal svůj celek do vedení.

Vítěz Ligue 2 z uplynulé sezony - Évian Thonon Gaillard - tak v nové sezoně nadále zůstává neporažen. Po remíze s Brestem a výhře nad Nice si připsal již pátý bod, s kterým se usadil na šesté pozici. Naproti tomu Ajaccio potrápilo i druhý tým za sebou, po překvapivé remíze s Lyonem obralo o body i papírově silnější Évian a s dvěma body je na patnácté pozici.

Velice aktivní byl od začátku utkání domácí záložník Johann Cavalli, který svým pohybem a svou aktivitou dělal obraně soupeře veliké problémy. Nakonec se tento francouzský záložník, jenž vlastní i italský pas, zapojil i do gólové akce svého týmu. To když si akrobaticky zpracoval nepřesný pas a svým přiťuknutí, které na první pohled vypadalo jako bez adresáta, oslovil ke skórování Frédérica Sammaritana. Bývalý útočník Auxerre již se zakončením neměl problémy a prosadil se již podruhé v řadě - 1:0.

Na hřišti ale po celou dobu utkání vládlo jiné mužstvo, a to hostující Évian. Jenom kvůli smůle se svého prvního gólu nedočkal Sidney Govou, zkušeného útočníka totiž zastavila před skórováním až branková konstrukce. Vstřelená branka ale domácí tým notně povzbudila a Évian nedokázal i přes svou herní převahu své držení míče přetavit v šance.

Zhruba půl hodiny před koncem utkání to již vypadalo, že se Korsičanům podaří utkání dovést do vítězného konce a připsat si tak vůbec první letošní vítězství. To by se ale trenéru Casonimu nesměla podařit střídání: na hřiště přišel Rabiu s Bérigaudem. A oba hráči měli prsty ve vyrovnávací brance. To když první jmenovaný svému střídajícímu kolegovi skvěle nahrál a ten pak prostřelil jinak skvěle chytajícího Ochou. Jeho vůbec první branka v nejvyšší soutěži znamenala vyrovnání - 1:1.

Hosté měli ještě v poslední minutě velikou příležitost k otočení stavu. To když se Jerome Leroy postavil k přímému kopu, jeho parádní dělovka ale skončila v rukavicích jistého mexického gólmana Ochoy.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zapas kde mnoho golu nepadne..težke na tipovani ...domaci budou čekat a chtit rozhodnout jednim golem,takze zkusim TIP 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele