29. kolo
24.03.2012 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AC Ajaccio - FC Lorient 1:1

Vcelku očekávaná nic neřešící remíza se zrodila na Korsice, kde si to v souboji dvou sestupem ohrožených týmů rozdali domácí Ajaccio s Lorientem.

Ajaccio tak prodloužilo svoji neporazitelnost na domácím stadionu na sedm zápasů. Potřebovalo k tomu dotahovat - hostům dal totiž jednobrankovou výhodu uzdravený navrátilec Bourillon. Nutno říci, že vyrovnávací branka byla naprosto spravedlivým vyústěním obrazu na hřišti - šance Lorientu držel hlavně skvěle chytající Audard, kterého překonal až po hodině hry Ilan.

Zápas nesliboval žádné gólové hody - v předchozích pěti vzájemných soubojích padlo pouze pět branek. Dnes se ale na číslo 6 příliš dlouho nečekalo - konkrétně pouze 5 minut. K rohovému kopu se postavil Yann Jouffre, našel dobře postaveného Bourillona a Ochoa nestihl na hlavičku bývalého stopera PSG adekvátně zareagovat - 0:1.

Domácí se po úvodním šoku snažili vyrovnat a málem se jim to povedlo díky Damienu Tibérimu, jehož přízemní ránu však vykopl pozorný Audard. Kapitán hostů měl i štěstí - na střelu Benjamina Andrého sice nedosáhl, ale ta se nakonec pouze otřela o tyč.

Ajaccio je však v roce 2012 ve výborné formě a chtělo to potvrdit i dnes. Mehdi Mostefa už překonal Audarda, toho však zastoupil na brankové čáře Lucas Mareque; sám zkušený gólman si potom efektní robinzonádou poradil s pokusem Jeana-Baptista Pierazziho.

Zaslouženého vyrovnání se domácí dočkali až po hodině hry. Benjamin André udržel míč proti bránícímu Marequemu a ještě stihl rozehrát na Ilana, který se z dobré pozice nemýlil a vsítil svůj pátý gól sezony - 1:1.

Domácí mohli i vyhrát, ale Audard byl pozorný a zhatil Pierazziho naděje. Tibéri zase střílel příliš vysoko a otřel svoji střelu o břevno, a Frédéric Sammaritano už v nastaveném čase narazil na pozorný obranný blok Les Merlus. Konečná remíza tak ponechává oba týmy nad pásmem sestupu, ale rozhodně ne v klidové zóně..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele