27. kolo
10.03.2012 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Lyon vítězí v důležitém klání nad Lille 2:1

Fotbalisté Lyonu si po nepovedeném zápase Ligy mistrů na Kypru spravili na domácí scéně chuť a doma porazili třetí Lille těsně 2:1. Les Gones tak v Ligue 1 slavili vítězství po pěti kolech neúspěchů a stáhli ztrátu na svého soupeře na čtyři body. Dogy sice i přes porážku zůstali třetí, jenže tahle ztráta dovolila ostatním vlčákům přiblížit se prakticky na dosah.

Sobotní šlágr táhl i jinde než ve Francii. Těžko říci, co manažer Manchesteru United - sir Alex Ferguson - zamýšlel v Lyonu a jaký byl přesný účel jeho cesty tam, přesto se tahle osoba objevila překvapivě v hledišti. Zajímavé pro něj bylo nejprve sledovat 10. minutu, jakmile hostujícího brankáře Landreaua prověřil svou pumelicí Lacazette.

Domácí záložník, jenž ve středečním zápase na půdě APOELu byl jedním ze dvou nešťastníků, kteří neproměnili pokutový kop v penaltovém rozstřelu, a díky čemuž OL vypadl senzačně z Ligy mistrů, však byl proti Lille aktivní i nadále a po Dabově perfektním centru jeho hlavička načala účet utkání. Následně dobře nezamířil Källström, jehož pokus letěl nad bránu.

Lyon byl jinak i nadále lepším týmem směrem dopředu a ve 38. minutě se ujal zaslouženého dvoubrankového vedení. Postaral se o něj argentinský útočník Lisandro López. Bastos předal míč Lacazettemu, kterému se mimochodem zápas náramně vydařil, ten ještě prodloužil přihrávku na svého spoluhráče Lópeze, jenž z dobré pozice už neminul.

Hosté se však ještě do obrátky dostali zpátky na nohy. Pro Lyon to byla přitom jediná kaňka v první pětačtyřicetiminutovce, v nastaveném čase si totiž na Pedrettiho centr z rohového kopu naskočil Chedjou a u bližší tyče zavěsil. Ihned po přestávce začalo na Stade de Gerland zvonit. A je nám jasné, že brankové konstrukce. Ale pozor - na obou stranách.

Nejprve břevno orazítkoval Bastos, po něm se opičil po centru od De Mela, ale hlavou, hostující Hazard, který rovněž napálil horní tyč spojující dvě ony další svislé. Právě okolo belgického záložníka mohl Ferguson kroužit a podívat se naživo, jaký že kouzelník to je. V tenhle moment ale nemohl anglického bosse United úplně potěšit. Neskóroval přece.

V 71. minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě za svůj surovější zákrok na Hazarda obránce Lovren, a domácí tak museli bránit vedení posledních dvacet minut v oslabení. To nakonec s notnou dávkou štěstí urvali. Mezi třemi tyčemi je navíc podržel i jistý Lloris, který v důležitých momentech vychytal střely De Mela a Payeta.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon, Lyon, Lyon!!! 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Je tu ještě někdo,kdo si myslí,že Lyon nemá na LM??Alespoň teda na předkolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já Lyonu věřím pořád.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele