33. kolo
21.04.2012 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rennes si veze všechny body z Brestu

Třetí ligové vítězství v řadě a Rennes se zničehonic může radovat ze čtvrté, evropské poháry zajišťující pozice. Jedinou brankou zajistil hostům vítězství svým proměněným pokutovým kopem Julien Féret.

Stade Rennes tak pomalu dává zapomenout na bolestivé, semifinálové vypadnutí z Coupe de France, kde ho překvapivě porazili amatéři z Quevilly. V Ligue 1 totiž neprohrálo již od konce března, a v tabulce stoupá stále vzhůru. Nyní se posunulo na čtvrtou příčku, z které má na pátý Lyon jednobodový náskok. Naproti tomu Brest prohrál pět z posledních šesti zápasů a od sestupového pásma ho nyní dělí pouze lepší skóre.

Hosté se málem ujali vedení již ve třetí minutě. Po přihrávce Romaina Danzého se v solidní pozici ocitl Youssouf Hadji, jenž i přes problémy s rovnováhou dokázal vyslat na Steeva Elanu velice nebezpečnou ránu. Gólman domácích si ale s jeho pokusem nakonec napodruhé poradil.

O něco jednodušší byla Elanova pozice o dvanáct minut později. Jean-Armel Kana-Biyik se protáhl po pravém křídle a dostal se i do zakončení. To ale nebylo tak působivé jako samotný průnik, a francouzský gólman s martinickými kořeny si tak s jedno ránou bez problémů poradil.

Rennes se ujalo vedení v nastaveném čase prvního poločasu. Ahmed Kantari v pokutovém území přidržoval Jonathana Pitroipu, což neušlo pozornosti hlavního sudího. Ten nařídil penaltu, k níž se postavil Julien Féret a ten - jak je tomu již u tohoto záložník zvykem - bez problémů proměnil - 0:1.

Osm minut po změně stran se odpískání pokutového kopu dožadovali naopak domácí fotbalisté. Bruno Grougi po souboji s Onyekachim Apamen upadl ve vápně soupeře; sudí ale tentokrát do píšťalky nezafoukal. Domácí se drali do útoku a v dalším slibném útoku se objevili o pár minut později. Po přímém kopu Grougiho hlavičkoval těsně mimo Jonathan Zebina.

V dobré pozici se ale nadále objevovali také fotbalisté hostujícího výběru. Feretův centr hledal nabíhajícího Mevlüta Erdinca, tomu ale k doklepnutí míče do sítě chyběly centimetry. Deset minut před koncem dokázal své skvělé reflexy Benoit Costil, gólman Rennes. Alexandre Alphonse prošel do pokutového území a oslovil na zadní tyči postávajícího Zebinu. Domácí obránce poslal míč rychle směrem do sítě Rennes, nicméně Costil předvedl neuvěřitelný reflexivní zákrok a uchránil své mužstvo před ztrátou důležitých bodů.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele