20. kolo
11.01.2014 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AC Ajaccio - Paris Saint-Germain 1:2

Pařížané to v Ajacciu vůbec neměli jednoduché a po brzké brance Eduarda dokonce prohrávali, nakonec však dokázali otočit skóre a po výhře 2:1 navýšili svůj náskok na čele tabulky už na pět bodů.

Korsický celek rozhodně nepatří k oblíbeným soupeřům úřadujícího mistra - PSG jej nedokázalo porazit v předchozích třech duelech, a i dnes to zpočátku vypadalo všelijak poté, co Eduardo v šesté minutě uklidil míč zblízka do sítě. Důležitou roli však sehrála vyrovnávací trefa Lavezziho, která přišla ještě před přestávkou, a v 74. minutě rozhodl o finálním výsledku Blaise Matuidi.

Poslední duel obou soupeřů skončil nečekanou remízou, a to zejména díky fantastickému výkonu Guillerma Ochoy - na mexického gólmana ve službách ACA šlo tehdy neuvěřitelných 38 střel, ale do sítě propadla pouze pozdní vyrovnávací trefa Edinsona Cavaniho. I dnes se Ochoa uvedl v parádním světle, když hned v úvodu vyrazil Ibrahimovicův přímý kop nad břevno.

Domácím se podařilo skórovat hned z prvního útoku - Mehdi Mostefa nachytal na hruškách laxního Maxwella a z pravého křídla nabil Andrému, který pálil z první; tato střela ještě k ničemu nevedla, ale míč se nakonec odrazil až k Eduardovi, který na zadní tyči nezaváhal.

Ajaccio hrálo obětavě a mohlo své vedení dokonce zdvojnásobit - ve 14. minutě nacentroval Eduardo z levé strany, Paul Lasne zpracoval míč hrudníkem a kapitán Johan Cavalli opřel svůj volej těsně vedle Siriguovy brány. PSG však i přesto drželo otěže utkání pevně v rukou a jen v prvních deseti minutách vyprodukovalo šest střel na bránu.

S blížícím se poločasem tlak Pařížanů stoupal; další Ibrahimovicův přímý kop se jen těsně nevešel mezi Ochoovy tyče, mimo pálil i Cavani z pohotové otočky. Zdálo se, že vyrovnání je pouze otázkou času, a ve 41. minutě se hostující fanoušci dočkali - po krásné souhře Cavaniho, Matuidiho a Ibrahimovice se k míči dostal Lavezzi a bez problémů jej uklidil do sítě.

Ajaccio bylo sice herně horším týmem, ale hráči PSG se i přesto pořádně zapotili - v 66. minutě je musel zachraňovat Sirigu, který famózním zákrokem okradl o gól aktivního Eduarda. Až čtvrt hodiny před koncem se favorit konečně dočkal vedoucí trefy: střídající Javier Pastore se skvěle uvolnil od bránícího Andrého a zpoza vápna nacentroval na zadní tyč, kde číhající Ibrahimovic sklepl balón přímo do cesty zakončujícímu Matuidimu.

I za tohoto stavu mohlo Ajaccio ještě vyrovnat, ale nikým nehlídaný Lasne hlavičkoval ve skvělé šanci po Eduardově pasu mimo. Na druhé straně se ještě vytáhl Ochoa proti Cavaniho ráně v nastavení, ale domácím to už k ničemu nepomohlo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, Ochoa . 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Trefil jsem

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele