2. kolo
16.08.2015 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Reims - Olympique Marseille 1:0

Sezóna pomalu ani nezačala a v Marseille se už hovoří o krizi. I ve svém druhém zápase totiž OM padl 0:1, tentokrát na půdě Remeše. Bez jediného vstřeleného gólu a jediného bodu se krčí na děleném osmnáctém místě tabulky. O jediný zásah utkání se postaral Hamari Traoré, který skóroval už ve 14. minutě.

Už od úvodních minut se situace pro favorita nevyvíjela dobře. Na sklonku čtvrthodiny hry sice Mendy odvrátil rohový kop domácích hlavou mimo svoje vápno, míč si ovšem zpracoval Traoré, nová posila z belgického Lierse, a z voleje míč poslal přesně k tyči. Byla to vůbec první branka malijského obránce v novém dresu.

Remeš až do konce těsný náskok udržela. A když se v 74. minutě nechal Romao vyloučit po druhé žluté kartě za faul na De Prévilleho, bylo prakticky rozhodnuto o tom, kam poputují tři body. Dočasný trenér Franck Passi, jenž v průběhu týdne nahradil odstoupivšího Marcela Bielsu, si zkrátka tenhle výsledek za rámeček nedá.

Celkově hostující kouč drastické změny v sestavě neprováděl, pouze hodil do základu N'Kouloua a Ocampose, jinak kostra týmu zůstala stejná. Jenže Passi následně nedokázal nijak zareagovat na trefu Traorého. Olympique byl v útoku neschopný a proti dobře organizované Remeši se zkrátka neprosadil.

Zato domácí mohou být s prvními dvěma koly rozhodně spokojeni. Mají na kontě dvě vítězství a jsou druzí za vedoucím PSG. Se šesti body ze zápasů v Bordeaux a proti Marseille se určitě nepočítalo. Nemuselo přitom zůstat jen u Traorého gólu. Hostující gólman Mandanda několika dobrými zákroky svůj celek držel, co to šlo.

Například ve 29. minutě se musel vytáhnout proti Peugetově střele z přímého kopu, která mířila k jeho tyči. Ve druhé půli pak Mandanda vychytal tutovku N'Goga. Tomu míč na kopačku krásnou přihrávkou nasměroval De Préville, nicméně francouzský útočník pak z blízkosti neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co čekat nyní od OM? Nezáviděná situace jinak tohoto velkého klubu z azurového pobřeží.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele