32. kolo
07.04.2018 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Amiens SC - SM Caen 3:0

Amiens zvládlo důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Caen a před vlastními fanoušky ho přehrálo celkem snadno po výsledku 3:0, díky tomuto úspěchu se prozatím posunulo na třinácté místo Ligue 1 se sedmatřiceti body. Svého sobotního protivníka předskočilo o dva body, ten klesl v tabulce o jednu pozici a je patnáctý. SC rozhodl o svém úspěchu již v prvním poločase, kdy vsítil hned dvě branky a výhru si pojistil osm minut po změně stran.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce proměnili domácí první větší příležitost tohoto střetnutí, svůj premiérový ligový gól v tomto ročníku nejvyšší francouzské soutěže vsítil reprezentant Mali Bakaye Dibassy. Po ponechané výhodě a následném centru z pravého křídla se odrazil míč do předbrankového prostoru právě na kopačku Dibassyho, jenž z levého rohu brankového území napálil míč nekompromisně mezi tyči tyče.

Za dalších deset minut klesly ambice hostů na bodový zisk ještě o něco níže, druhou trefu Amiens přidal Serge Gakpé. Třicetiletý tožský útočník hostující v klubu z italského týmu Janov CFC si naběhl k zadní tyči po křižné nahrávce Monconduita z levé strany a ve skluzu dopravil míč přesně pod horní tyčku. Domácí od této chvíle s přehledem drželi dvoubrankové vedení a soupeře k ničemu nepustili.

V 53. minutě o vítězství SC již nikdo nepochyboval. Moussa Konaté se po skvěle odvedené práci Kakuty ocitl s balónem nikým nehlídán před prázdnou brankou, stačil se včas otočit a ze čtyř metrů bez potíží rozvlnil síť. SM mohl vykřesat alespoň malou jiskřičku naděje necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy po rychlém brejku a pobídce od Sankoha nevyzrál střídající Kouakou zblízka na fantastického gólmana Gurtnera.

V 80. minutě se obrovského zaváhání dopustili domácí a do samostatného úniku pustili Santiniho, jenž vyběhnuvšího Gurtnera neprostřelil. Poté se ještě snažil dorážet Rodelin, jenže ten trefil pouze vracejícího se obránce. Ve zbývajícím průběhu se nic dalšího nestalo, Amiens se v příštím kole pokusí překvapit na půdě vysoce favorizovaného Lyonu. Caen naopak sehraje klíčové utkání se sedmnáctým Toulouse.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele